Nummenpää näytöstyyliin Suomen mestariksi – himmeämmistä mitaleista tiukempi taistelu

Elina Nummenpää oli ylivoimainen Ruissalossa pelatuissa SM-kilpailuissa.

Elina Nummenpää on voittanut lyöntipelin Suomen mestaruuden peräti yhdeksän lyönnin erolla.

NOKIA RIVER Golfia edustavalle Elina Nummenpäälle ei löytynyt vastusta Turun Aura Golfissa pelatuissa lyöntoipelin SM-kilpailuissa.

Nummenpää karkasi kilpasiskoiltaan toisena pelipäivänä pelattuaan huipputuloksen 65 lyöntiä (-6) ja kaunisteli johtoaan kahdella viimeisellä kierroksella.

Turusta lähtöisin olevan Nummenpään lopputulos oli yhdeksän alle parin (72-65-69-69). Aura Golfin par on 71.

Ilman avauspäivän seitsemän reikää kestänyttä heikko jaksoa Nummenpää olisi ollut vieläkin ylivoimaisempi. Hän pelasi keskiviikkona viimeiset seitsemän reikää neljä yli parin viisi yli parin lopettaen kisan neljään perättäiseen bogiin.

Sen jälkeen kolmella viimeisellä kierroksella hän teki yhteensä ainoastaan kaksi bogia.

MUISTA MITALEISTA käytiin sitäkin kovempi kamppailu, jonka päätteeksi hopeamitali pujotettiin Krista Bakkerin (ERG) kaulaan. Bakker pelaa Nummenpään tavoin ammattilaisena Ladies European Tourilla.

Bakkerin lopputulos oli par (73-70-71-70), kun pronssimitalin saavuttaneen amatööri Emilia Tukiaisen lopputulos oli vain lyönnin heikompi (+1, 70-72-73-70).

Karelia Golfia edustava Tukiainen oli hopean syrjässä kiinni vielä kolme reikää ennen loppua, mutta bogit rei’ille 16 ja 18 pudottivat hänet Bakkerin taaksen.

Päätöspäivän parhaasta tuloksesta vastannut kotiseuran Petra Salko nousi neljänneksi lyönnin päähän Tukiaisesta. Salko pelasi Oona Vartiaisen (KanG) tapaan tänään kierroksen 68 lyönnillä.