Noora Komulainen yhdeksäs Ranskan avoimissa: ”Olen valmiimpi menestymään kuin koskaan aiemmin”

Noora Komulainen osallistuu Saudi-Arabiassa myös toiseen

Noora Komulainen (71-71-70,-1) saavutti kauden ylivoimaisesti parhaaan sijoituksensa LET:lla noustuaan päätöspäivänä Golf du Medocin Chateaaux Coursella yhdeksänneksi.

Noora Komulainen pelasi Ranskassa vasta kauden viidennen LET:n kisan, joka nosti hänen itsetuntoaan sekä sijoitusta kaikilla listoilla. Aiemmissa neljässä keskimääräinen sijoitus oli ollut 69:s, paraskin saavutus 28:s tila.

Lauantaina Komulainen nousi aiempien kahden päivän tulostaan (71,par) lyönnin parantamalla (70,-1) yhdeksänneksi.

”Kilpailurutiinia on vähemmän kuin tavallisesti. Olen keskittynyt treeenaamiseen ja lyönyt etenkin harjoituksissa palloa oikein hyvin. Kyllä tämä tietysti tuntuu hyvältä”, Komulainen kommentoi tuoreeeltan yhdeksännen sijan saavutettuaan.

Vuodesta 2013 pääkiertuetta kiertänyt Komulainen teki kolmen kierroksen aikana vain kolme bogia. Vastaavasti birkkujen määrä oli myös hämmästyttävän alhainen, neljä. Kilpailun voittajan birkkumäärä oli 14, lisäksi hän teki holarin. Silti Komulainen jäi ykkösestä vain kuusi lyöntiä.

”No oli kyllä siltä osin hyvin poikkeuksellinen kisa. Odotin tulostason olevan parempi, mutta täällä joutui lyömään paljon pitkillä mailoilla sisään. Lähestymiseni eivät tarjonnneet kovinkaan paljon paikkoja iskeä.”

Bordeauxssa pelatussa kisoissa caddiet eivät olleet sallittuja. Tämä oli yksi varotoimenpide, jolla järjestäjät halusivat osoittaa viranomaisille hakemuksesssaan, että he tekevät kaikkensa turvallisuuden maksimoimiseksi.

”Tuntuihan se taas poikkevalta. Toisaalta olen pelannut nyt kolme viimeistä kisaa ihan yksinäni. Karanteenien ja muiden rajoitusten takia toisen henkilön  roudaaminen näihin kisoihin on paikoin työlästä.”

Kilpailu oli hänelle uran 103:s ja top 10-sija 11:s.. Tasaisuudesta kertoo se, että Komulainen on jokaisen kahdeksan  LET-kautensa aikana sijoittunut kymmenen joukkoon 1-2 kertaa. Paras sijoitus on neljäs, joten kuvitteelliselle palkintopallille ei olisi vielä ollut asiaa. Lopullinen läpimurto on tekemättä. Maailmanlistalla  Komulainen on ollut parhaimmillaan vuonna 2016 tukevasti 250:n joukossa. Ennen Ranskan kisaa hän oli 478:s

Palkintorahaa Komulainen on kahdeksan kauden aiknaa kerännyt noin 285 000 euroa.

Lokakuussa 30 vuotta täyttävä tuusulalainen on pelannut myös kolme kertaa British Openissa ja edustanut Suomea vuoden 2016 olympialaisissa.

Mikäli olympialaiset olisi järjestetty Tokiossa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, Suomen edustajina olisivat olleet Ranskassa karsiutuneet Sanna Nuutinen sekä Ursula Wikström.

”Tunnen olevani parempi pelaajana kuin koskaan aiemmin. Sillä tarkoitan kokonaisuutta, kokemusta, valmiutta nousta tilanteisiin, joissa voin ykköstilasta taistella. Edellytykset ovat myös terveydentilani osalta paremmat. Liian paljon on ollut erilaista remppaa, jotka nyt olen saanut kuntoon.  Ehdoton tavoitteeni on tulevina vuosina saavuttaa ykköstila LET:n kisassa.”

Muista suomalaishuipuista poiketen Komulaisella ei ole voittoa myöskään Let Access Seriesila jossa viimeksi perjantaina leivottiin tuorein suomalaisykkönen, Tiia Koivisto.

Mitenkään väheksymättä haastajakiertuetta olen pelannut sillä tietoisesti vähän keskittyen LET:n tapahtumiin.”

Noora Komulainen piti koronatauon käynnistyttyä keväällä kuukauden tauon, kunnes käynnisti uudestaan harjoittelun.

”On tässä toki ollut enemmän aikaa itselle ja tavalliselle elämälle. Osallistuin nettimaalauskurssillle, joka oli hyödyllinen hyppäys golfarin kuplasta ulos. Golfiin satsaan sataprosenttisesti, vaikka seuravasta kaudesta nyt ei varmasti mitään varmaa ole.”

”Tuskin se kausi normaalilla tavalla vielä tammikuussa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa käynnistyy. Pidän itseni valmiina, ja onhan meillä kaksi kisaa vielä tätä kauttakin jäljellä.”

Julia Engström pelasi jo kaudella 2019 LET:lla. Hän voitti kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana, 15-vuoden iässä  Women´s Amateur Championshipin

Julia Engström pelasi jo kaudella 2019 LET:lla. Hän voitti kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana, 15-vuoden iässä Women´s Amateur Championshipin

Tristan Jones / LET

Ranskan mestariksi nonusi hurjalla toisen kierroksen tuloksellaan 64,-7 Ruotsin 19-vuotias Julia Engström, jolle ykköstila oli uran ja kauden toinen. Kuusi lyöntiä Komulaisen edellä olleen ruotsalaisen tuloskortti oli tyystin toisenlainen . Hän teki yhden holarin lisäksi 14 birkkua, yhden tuplan ja seitsemän bogia.

LET:n kilpailukalenterissa on tyhjiä viikonloppuja marraskuun alkuun asti. Seuraava kisa käydään Dubaissa, kauden finaali marraskuun lopulla Espanjan Aurinkorannikolla.