Noora Komulainen sijoittui top 10:een, vaikka reagoi koko viikon voimakkaasti hotellihuoneen sisäilmaan

Noora Komulainen oli Pohjois-Irlannissa paras suomalainen.

Noora Komulainen esiintyi edukseen Pohjois-Irlannissa pelatussa ammattilaiskilpailussa. Kisa pelattiin samaan aikaan miesten Challenge Tourin osakilpailun kanssa. Miesten kilpailun ratkaisu venyi uusintaan.

Noora Komulainen sijoittui kymmenenneksi Pohjois-Irlannissa pelatussa ammattilaiskilpailussa. Komulainen pelasi tasaista sarjaa, sillä kaikki neljä kierrosta osuivat 71–74 lyönnin haarukkaan. Komulaisen lopputulos oli -3 (74-71-72-71).

”Peli oli hyvää ja stediä koko viikon. Löysin hyvän rentouden lyöntiin ja puttiin. Pelissä on ollut vähän sellaista pakottamista, mutta nyt onnistuin saamaan rentouden”, Komulainen sanoi.

Komulalainen aloitti kierroksen erinomaisesti kolmella perättäisellä birdiellä. Kun etuysille tuli bogi ja birdie, hän oli vahvassa nousussa ennen takaysiä. Birdieiden tulo kuitenkin tyrehtyi, ja kun parien sekaan tuli yksi bogey, tuli päätöskierroksen tulokseksi 71 (-2).

Vaikka peli oli rentoa, Komulainen joutui hieman antamaan tasoitusta muille, sillä hän sai luultavasti hotellihuoneen sisäilmasta melkoisen reaktion. Hän sanoi GoGolfille olleensa ”kipeänä” koko viikon.

”Meidän käytävällä tehtiin remonttia ja ilmassa oli tomua. Ikinä en oo näin pahasti reagoinut. Jospa tämä hellittää, kun pääsen täältä pois”, Komulainen viestitti.

Vaikka kisa ei ollut osa mitään touria, se oli erittäin korkeatasoinen. Mukana oli esimerkiksi Charley Hull, jonka sijoitus maailmanlistalla on 29:s. Hän sijoittui hyvässä loppukiristä huolimatta toiseksi, lyönnin päähän voittajasta. Myös Euroopan Solheim Cup -joukkueen kapteeni Cariona Matthew oli mukana kisassa.

”Kisa oli kivasti järkätty ja on hauska pelata miesten kanssa yhteisessä kisassa. En tiedä varmasti, mitkä ovat syyt siihen, ettei ole LETin kisa. Toivottavasti tulevaisuudessa olisi”, Komulainen sanoi.

Vaivan palkaksi Komulainen kuittasi sijoituksestaan noin 5 000 euroa.

Myös Ursula Wikström aloitti päätöskierroksen vahvasti. Hän oli kolmen reiän jälkeen kaksi alle parin, mutta sitä seuranneet tuplabogey-bogey-bogey nosti hänet hetkellisesti kaksi yli parin tulokseen.

Loppukierroksen aikana Wikström pystyi kuromaan yhden lyönnin pois, joten hänen tuloksensa oli päätöspäivän 74 (+1) ja neljän kierroksen yhteistulos +2. Se riitti Pohjois-Irlannissa jaettuun 23. sijaan.

Kisassa oli mukana myös Krista Bakker, joka aloitti turnauksen vahvasti, mutta kaksi viimeistä kierrosta eivät sujuneet yhtä hyvin Hän sijoittui lopulta kisassa 40:nneksi eli viimeiseksi päätöskierrokselle selvinneistä.

Kilpailun erikoisuus oli se, vain 35 parasta ja samassa tuloksessa olevat pääsivät kisassa jatkoon.

Sama systeemi oli myös samaan aikaan samalla klubilla pelatussa miesten Challenge Tourin kisassa. Siinä voiton vei uusinnan jälkeen Englannin Jack Senior, joka kukisti toisella uusintareiällä maanmiehensä Matthew Baldwinin.

Miesten kisassa oli mukana Oliver Lindell, Roope Kakko, Peter Erofejeff ja Antti Ahokas, mutta heistä kukaan ei päässyt päätöskierrokselle. Vain Lindell selvitti kahden kierroksen cutin.