Hyppää pääsisältöön

Caddiemaster

02000-4653

Asiakaspalvelun arkisin klo 10–18

Optic Yellow -väri on hyvä vaihtoehto.
Bridgestone Golf

Viikon tuote: Bridgestonen e6-pallot

Bridgestonen e6-pallot kuuluvat harrastajapelaajien suosituimpiin. e6 SOFT ja e6 SPEED tarjoavat pelaajalle tour-pallojen tuntumaa ja pidempiä draiveja hintaan, joka on erittäin kilpailukykyinen. e6-pallot ovat nyt suuren suosion vuoksi toistamiseen Viikon tuotteena.

Amerikkalaismerkki Bridgestone yksinkertaisti tälle kaudelle pallovalikoimaansa. Uudistunut e6 yhdistää suositun e-sarjan pallojen parhaat puolet. Lentorataa on suorempi etenkin avauslyönneissä ja lähipelituntuma on erinomainen.

Ei merkittävää eroa griinillä

Edellisen Bridgestonen Viikon tuote -artikkelin yhteydessä esittelimme pallon ominaisuuksia. (Lue tarkemmin tästä.) Nyt kävimme testaamassa e6 SOFT -palloa lähipelialueella ja yllätyimme positiiviesti. Bridgestonen markkinointiväki ei puhu palturia.

Jos voi sanoa, että pallo tuntuu putterin lavassa miellyttävältä, niin e6 SOFT on juuri sellainen. Pallo ei tunnu kovalta eikä kilahda äänekkäästi, mutta lähtee liikkeelle kuitenkin vauhdikkaasti. En itse pidä tour-pallojen liiallisesta pehmeydestä putatessa – varsinkin pitkien puttien tuntumaa on hankala kontrolloida pehmeällä pallolla. e6 SOFT antoi osumasta sopivan jämäkän palautteen, mutta huonot osumat eivät täräyttäneet kädessä. Hyvä kompromissi tour-pallon ja distance-pallon välillä siis.

Chipit ja parikymmenmetriset pitch-lyönnit ovat mielestäni pallon paras lähipelitesti. Rautaysillä chippaaminen itselleni antaa selvän palautteen pallon käyttäytymisestä: liian kova pallo kilkkaa ja kimpoaa tunnottomasti, ja liian pehmeä tuntuu liimautuvan lapaan. e6 SOFT pärjäsi tässäkin testissä hyvin – osumatuntuma oli true, kuten amerikassa sanottaisiin. Eli pallo käyttäytyi juuri niin kuin odotinkin.

image-7-bsg-balls-e6soft-wballs (1).png

e6 SOFT on tuntumaltaan lähellä tour-palloja.
e6 SOFT on tuntumaltaan lähellä tour-palloja.
Bridgestone Golf

Tour-pallon pehmeys, hieman vähemmän spinniä

Pitcheissä eli griinin läheltä tehtävissä nostoissa pallon spinniominaisuudet tulevat selvästi esiin. Eri palloluokkien erot korostuvat myös paremmin: uretaanikuoriset, monikerroksiset tour-pallot spinnaavat eniten, kaksikerroksiset distance-pallot vähiten. Bridgestonen kolmikerroksiset e6-pallot sijoittuvat näiden kahden luokan välimaastoon, mikä näkyi testissäkin selkeästi.

Pitcheissä e6 SOFT tuntui – jälleen kerran – miellyttävältä ja johdonmukaiselta. Tuntuma oli tour-pallon tasoa, mutta samantyyppisillä osumilla e6 spinnasi hieman vähemmän. Näytti myös siltä, että e6 nousi korkeammalle ja laskeutui jyrkemmässä kulmassa kuin tour-pallo. Tour-pallo pysähtyi spinnin ansiosta nopeasti, mutta toisaalta myös e6 pysähtyi äkkiä kohtuullisen spinnin ja korkean lentokaaren ansiosta.

Vertasin e6 SOFTia myös distance-palloon. Ero oli tässäkin kohtaa selvä: e6 oli pehmeämpi ja spinnasi enemmän. e6 tuntuu siis täyttävän hyvin Bridgestonen myyntipuheet, sillä pallo sijoittuu selvästi ns. keskiluokkaan.

image-7-bsg-balls-e6speed-yellow@ (1).png

e6-pallojen keltainen väri toimii hyvin kentällä.
e6-pallojen keltainen väri toimii hyvin kentällä.
Bridgestone Golf

Seuraavaksi: testi kentällä

Lähipeli- ja puttituntuma ovat mielestäni tärkeimmät seikat palloa valittaessa. Kilpailussa muita pallomalleja vastaan e6 SOFT pärjää hyvin griinillä ja sen ympäristössä. Pallon hinta-laatu-suhde on mielestäni erittäin hyvä.

Lähipeli ei kuitenkaan kerro kaikkea pallon ominaisuuksista. Draivien pituus ja hallittavuus sekä rautamailojen spinni ja kontrolli ovat myös tärkeitä vertailun kohteita, kun valitaan itselle sopivaa pallomallia.

Bridgestone lupaa suorempia ja pidempiä draiveja mm. uuden Delta Dimple -kuvioinnin ansiosta. e6 SOFT on suunnattu hitaammin svingaaville, joten pääsen kokeilemaan, saako “liian kovaa” svingaava pelaaja pallosta hyötyä.

Raportti kentältä on luvassa loppuviikosta. Stay tuned!

Bridgestonen palloja myyvät kaikki suurimmat golfliikkeet ja hyvin varustellut pro shopit.


Lisätietoa: https://www.bridgestonegolf.com/en-us/balls/e-series

 

GoGolf suosittelee