Hyppää pääsisältöön
Emilia Tukiainen oli toiseksi paras suomalainen lyöntipeliosuuden jälkeen.
Juha Hakulinen

Naiset järjestivät yllätyksen nousemalla takamatkalta ykköskoriin - "Finnkampen" luvassa myös naisissa

Kiira Riihijärvi johdatti Suomen naiset upeasti mitalipeleihin joukkueiden EM-kilpailuissa.

Suomen naiset ovat sijoittuneet kuudenneksi joukkue-EM-kisojen lyöntipeliosuudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että pelit jatkuvat huomenna puolivälierissä, jossa vastaan asettuu Ruotsi.

Myös miehet kohtaavat rakkaan naapurimme taistelussa pääsystä neljän joukkoon.

Suomen joukkueen ykköstykki Itävallassa pelattavassa kisassa on ollut Virpiniemi Golfia edustava Kiira Riihijärvi, joka oli lyöntipeliosuuden kolmanneksi paras pelaaja. Hänen tuloksensa oli upea -10 (66-68). Toiseksi paras suomalainen oli Emilia Tukiainen, joka alitti parin kahdella lyönnillä.

Suomi otti tänään loistavan kirin, sillä eilisen jälkeen se oli kisassa vasta 11:ntenä. Joukkue paransi tulostaan upeasti kymmenellä lyönnillä parantaen sijoitustaan hienosti viisi pykälää.

Lyöntipeliosuuden ylivoimainen ykkönen oli Ranska, jonka yhteistulos oli peräti 29 alle parin. Toiseksi sijoittunut Saksa jäi naapurimaastaan 11 lyöntiä ja Suomen tuleva vastustaja Ruotsi lyönnin enemmän.

Suomen yhteistulos oli kymmenen alle parin ja muut kahdeksan joukkoon selvinneet joukkueet Tanska (-13), Englanti (-11), Italia (-7) ja Irlanti (-7).

Suomen joukkueessa pelaavat Tukiaisen ja Riihijärven lisäksi Anna Backman (+1), Karina Kukkonen (+2), Daniella Barrett (+4) ja Petra Salko (+4). Kisassa lasketaan mukaan kummankin päivän viiden parhaan pelaajan tulos mukaan.

Tulospalvelu

GoGolf suosittelee