Hyppää pääsisältöön
Getty Images

Näin pärjäsi Mikko Korhonen tilastovertailussa maailmantähtiä vastaan

Mikko Korhonen pelaa ensimmäistä kertaa PGA Touriin kuuluvaa kilpailua ja pääsee ensimmäistä kertaa tarkastelemaan omaa tekemistä strokes gained -tilastoinnin avulla.

Mikko Korhosen avauspäivä sujui tuloksellisesti hyvin ja tilastollisesti suorastaan loistavasti. 

Maailmanlistan kärkinimien tuntomerkkinä nähdään aina vahvat Strokes gained: Tee-to-green -suoritukset. Hyvä pallonlyöminen tekee pelistä tasaista ja antaa mahdollisuuksia huipputuloksille. Välillä rivimiehet käväisevät kärkisijoilla kuuman puttiviikon ansiosta, mutta se on pallonlyöminen, jolla pysytään pelissä mukana viikosta toiseen. 

Korhosen avauskierroksen lyöminen oli tilastollisesti loistavaa. Strokes Gained: Tee-to-green -tilastossa arvioidaan kaikki tiiltä griinille pelatut lyönnit. Parhaiten pärjää tietysti se, joka saa pallon lähimmäksi reikää pienimmällä lyöntimäärällä. Korhonen oli tilastossa avauskierroksen jälkeen yhdestoista. 


Klikkaa tästä, jos haluat tietää, miten Strokes Gained -tilastot lasketaan? 


Draivaaminen, lähestymiset ja lähipeli osoittivat kaikki vahvuutensa. Torstaina Korhonen löi palloa paremmin kuin suuri joukko maailman parhaita pelaajia. Taakse jäivät esimerkiksi Dustin Johnson, Rory McIlroy ja kilpailua johtava Gary Woodland.

Korhonen oli parhaimmillaan rautapelissä, mutta loisti myös draiverilla. Hän missasi vain kolme väylää ja kolme griiniä päivän aikana. Lyönnin pituutta mitatessa Mikko jäi lyhyempään kastiin. 288,1 jaardin keskiarvolla hän on vasta sijalla 92. 

Terävimpään kärkeen Korhonen olisi tarvinnut hieman kuumempaa putteria. Strokes Gained: Putting -tilasto jäi rahtusen miinukselle lukemalla -0,113. Tämä oli kuitenkin hyvin lähellä kilpailun keskiarvoa, eikä mikään huolenaihe. Putit ehtivät vielä pudota viikon aikana. 

Tulospalvelu

 

GoGolf suosittelee