Hyppää sisältöön

Näin lyöt pehmeän lob-lyönnin

Oliver Lindell

Näyttävää lob-lyöntiä kannattaa käyttää vain sellaisissa paikoissa, joissa se on todella tarpeen. Oliver Lindell kertoo, kuinka se tehdään.

CHALLENGE TOURPELAAJA Oliver Lindell syttyy, kun pallo pitää lyödä lähelle reikää vaikeasta paikasta, kuten bunkkerin, kiven, puun tai muun esteen takaa.

”Oliver nauttii lobin haasteesta ja lyö sen useasti parhaiten, kun joku on katsomassa”, valmentaja Juha Juvonen sanoo.

Kuvauksissa Oliver löi palloa loivasta alamäestä suuren kiven yli, eikä suostunut lopettamaan, ennen kuin oli saanut pallon uppoamaan reikään. Mutta mikä tärkeintä: suurin osa palloista päätyi lähelle reikää.

Huom! Lob-lyönti onnistuu helpoiten oikealla mailalla. Lob wedgessä olisi hyvä olla vähintään 58 asteen nostokulma ja vähän bounce-kulmaa. Sand wedgessä on usein liian suuri bounce-kulma lobia varten. Se vaikeuttaa huomattavasti lyöntiä varsinkin kovalta alustalta.

LOB-LYÖNNISSÄ kaiken a ja o on hyvä itseluottamus. Mikäli mieleen hiipii epäileviä ajatuksia ennen lyöntiä, lyönti on tuomittu epäonnistumaan.

Itseluottamus syntyy harjoittelemalla ahkerasti hyvää tekniikkaa. Vaaditaan paljon toistoja, jotta oikea tekniikka tarttuu selkäytimeen. Kun lyönti onnistuu toistuvasti, sen voi ottaa käyttöön myös kentällä.

“Lobissa on tosi tärkeää hahmottaa, millaisen lyönnin haluan lyödä. Lyönnin aikana ei saa epäröidä, vaan pitää tehdä vahva veto”, Oliver sanoo.

Teknisesti lob- ja bunkkerilyönti ovat toisilleen sukua. Molemmissa on tärkeää se, että lapaa avataan alkuasennossa. Ja mitä enemmän lapaa avaa, sitä korkeammalle pallo nousee.

Kun lapaa avataan, pitää muistaa muuttaa alkuasentoa samassa suhteessa avoimeksi. Näin pallon saa lähtemään haluttuun suuntaan. Molemmissa lyönneissä on tärkeää myös se, että pelaaja kiertyy osumasta sähäkästi läpi. Liukuminen sivuttain on turmiollista.

Oliver Lindell hioo lopputalvesta lyöntejään Espanjassa

Oliver Lindell hioo lopputalvesta lyöntejään Espanjassa

Aleksi Tuomola

KUN LOB-LYÖNNIN oppii, tulee helposti kiusaus käyttää sitä myös sellaisissa paikoissa, joissa se ei ole välttämättä tarpeen. Tämä ei ole viisasta, koska esimerkiksi chippi ja pitch and run -lyönti ovat lobia tarkempia tapoja saada pallo lähelle lippua, kun palloa voi rullitella viheriöllä.

“Helposta paikasta ei kannata lyödä vaikeaa lyöntiä. Käytä lobia vain silloin, kun tilanne sitä vaatii”, Oliver muistuttaa.

Kuvauspaikka: Vierumäki Golf, Cooke-kenttä

Kolme vinkkiä klubipelaajalle

  1. Visualisoi lyönti etukäteen mielessäsi. Kohdista katse tiellä olevan esteen yli sekä pallon takana että alkuasennossa.
  2. Tee taaksevienti kiertämällä hartioita. Painopiste pysyy keskellä stanssia, jolloin sivuttaisliike pysyy pienenä.
  3. Lyö rohkeasti mutta rennosti läpi. Tärkeää on, että mailan lapa pysyy avoimena loppuun saakka.

Juttu on alun perin ilmestynyt GoGolf-lehden numerossa 2/18. Lehti on GoGolfin jäsenetu. Liity GoGolfin jäseneksi

Etsi luettavaa