Mikko Rantanen sekuntipelin nopein Keimolassa – Milla Hallanoro ylivoimainen naisten sarjassa

Mikko Rantasen ja Milla Hallanoron seuraava koetos on SM-kisat heidän kotikentällään Pickalassa

Maailmanmestari Mikko Rantanen oli 1,75 kilometrin matkalla kymmenen sekuntia nopeampi kuin Jari Pitkälä, jolle Henrik Honkalehto hävisi neljä sekuntia. Sprint-golfin SM-kilpailut saivat osallistujilta, katsojilta ja järjestäjiltä isot kehut.

Neljän väylän mittainen sprint-kilpailu koukutti kaikki paikalla olleet Keimolassa, jossa tehtiin oletettavasti lajin historiaa uuden kilpailumuodon johdosta.

Finaaliin selvisi kymmenenm miestä ja neljä naista. Peliin ja siirtymiseen kuluneeseen aikaan lisättiin 30 sekuntia jokaisesta lyönnistä. Kirkan kentän reiíllä kaksi, kolme, neljä ja yksi tuo par oli 16.
Karsinnassa 58-vuotias Timo Eskeli pelasi tuloksen 15, finaalissa tulostaso heikkeni oleellisesti. Mitalikolmikko Mikko Rantanen, Jari Pitkälä ja Henrik Honkalehto löivät kukin kolme yli, 19 kertaa.

Rantasen juoksuvauhti oli paras, hän käytti reittiin 10 minuuttia ja 12 sekuntia.  Pitkälä ja Honkalehto jäivä sekuntipelissa muille mitalisijoille.

Henrik Honkalehto, Mikko Rantanen ja Jari Pitkälä kävivät kovan taiston joka ratkesi lopulta juoksuvauhtiin

Teemu Tyry

Erik Myllymäen juoksuvauhti oli fnaalissa paras, ( 9 min 50 sek) mutta hänellä oli kaksi lyöntiä enemmän, jotka pudottivat tamperelaisen neljänneksi.

Finaalin yllätäjä oli kuudenneksi sijoittunut hiihtäjä Anssi Pentsinen, joka juoksi sekunnilleen saman ajan Rantasen kanssa. Lyöntejä hänellä oli kaksi enemmän. Kova suoritus golfissa novisiisarjaan luokiteltavalta pelaajalta, jonka tasoitus on yli kymmenen.

Milla Hallanoro on voittanut Suomessa kaikki pelaamansa speedgolf-kilpailut. Sprint ei tuonut sarjaan muutosta, ykköstila irtosi todella ylivoimaisesti ennen Iida-Lotta Juuraa ja Liisa Soppelaa.

Hallanoron lyöntitulos 18 oli finaalin paras, mitaleille yltäneille miehille hän hävisi keskimäärin reilun minuutin.

Naisten SM-kisan mitalistit vasemmalta Liisa Soppela, Milla Hallanoro, Iida-Lotta Juura

Teemu Tyry

”Tämä kisa oli loistavaa markkinointia lajille ja speedgolfille. Toivottavasti saamme ihmisiä innostumaan televisioinnin kautta golfiin ja nykyisiä harrastajia speedgolfiin sekä sprintiin”, kiitteli järjestäjiä  hopeamitalisti Jari Pitkälä.