Mikko Rantanen pinkoi speedgolfin maailmanmestariksi sekunnin erolla

Mikko Rantanen pinkoi speedgolfin maailmanmestariksi.
Mikko Rantanen käynnistää maanantaina kisakierroksensa hieman kello 18 jälkeen Suomen aikaa.

Mikko Rantanen on voittanut speedgolfin maailmanmestaruuden häviävän pienellä erolla.

Suomen Mikko Rantanen on speedgolfin uusi maailmanmestari. Pickala Golfia edustava espoolainen ratkaisi voitolla huipputuloksella 71 + 55.28 = 126.28. Shenendoahin kentän par-luku on 72 eli Rantanen pelasi 18 reikää huikeasti yhden alle parin. Speedgolf-parin Rantanen alitti yli kahdeksalla minuutilla.

Kisa oli tiukka, sillä voittomarginaalia oli vain sekunti. Kisan kakkoseksi sijoittui Uuden-Seelannin Jamie Reid tuloksella 79 + 47,29 = 126.29. Kolmanneksi sijoittui Englannin Chris Benians vajaa neljä minuuttia kaksikosta jääneenä.

Rantanen osallistui lajin MM-kisoihin nyt toista kertaa. Edellinen kerta päättyi pari vuotta sitten keskeytykseen Rantasen loukattua jalkansa.

Rantasen voittoa voi pitää yllätyksenä, sillä hän veikkasi etukäteen, että hänellä on mahdollisuus onnistuessaan sijoituksiin 3–5. Rantanen kuitenkin pelasi uransa parhaan speedgolf-kierroksen ja erityisesti golfpuoli oli tänään iskussa, sillä hän alitti kisassa parin ensimmäistä kertaa speedgolf-urallaan.

”Golf on vahvuuteni, ja speedgolfissa kentät pelataan aina vähän lyhyempänä. Täällä on ollut tosi märät olosuhteet, mikä on paremman pelaajan etu ja pallo pysähtyy hyvin lipulle”, Rantanen kertasi kisan jälkeen julkaisemassaan live-lähetyksessä.

Rantasen kierros oli hänen kaikkien aikojen parhaansa. Se piti sisällään muun muassa 20-metrisen säkityksen viheriöltä.

”Kunnon ajoitus onnistui, sillä pelasi parhaan kisani koskaan. Ei olisi kovempaa pitänyt juosta. Tai jos olisi, niin golf olisi lähtenyt luisumaan”, Rantanen kiitteli.

”Tosi hyvää lyömistä, mutta aina olisi voinut putata paremmin”, hän sanoi.

Kisan toinen suomalainen Jari Pitkälä sijoittui kilpailussa 15:nneksi. Hänen tuloksensa oli 146.22 (88 + 58.22).

Tämänvuotinen kisa pelataan Yhdysvalloissa, New Yorkin osavaltiossa. Huomenna pelataan vielä kahden hengen joukkuekisa.

Rantanen joutui  jännittämään pitkään voittonsa ratkeamista, sillä oli epäselvää, saako lento-ongelmien vuoksi kisa-ajastaan myöstynyt Allan Phillips osallistua kisaan. Phillips sai lopulta lähtöluvan, mutta ennakkotietojen mukaan hän tuskin tulee uhkaamaan Rantasen mestaruutta.