Mikko Korhoselle pronssia Valderramassa!

Mikko Korhonen otti sen mitä otettavissa oli Valderraman kilpailusta

Mikko Korhonen rikkoi suomalaisten heikon putken legendaarisella Valderraman kentällä Espanjan Aurinkorannikolla. 38-vuotias nappasi kauden neljännen sijoituksen kolmen parhaan joukkoon.

Mikko Korhonen päätti Andalucia Valderrama Mastersin upeasti maanantaille venyneellä kolmannella ja samalla viimeisellä kierroksella. Helsinkiläisellä jäi eilen takaysi pelaamatta, johon hän lähti viidenneltä sijalta.

Sergio Garcia oli ehtinyt karata jo ulottumattomiin, mutta himmeämmistä mitaleista käytiin kova taistelu. Korhonen hoiti homman tyylikkäästi kotiin pelaamalla todella korhosmaisen takaysin.

Maanantaina Korhonen teki ryhdikkäästi kahdeksan paria ja yhden birdien (kentän 16. reiälle). Se riitti nostamaan Korhosen sijoitusta kaksi pykälää ja lopullinen sijoitus oli upeasti kolmas! Ei ole pitkä aika, kun Korhosen kolmannesta sijasta olisi harkittu torijuhlia, mutta nykyisin sijoittuminen ”mitaleille” tuntuu olevan lähes rutiinisuoritus.

Kilpailun sarja Valderramassa oli vakuuttava. Kolmen kierroksen tulokset olivat 69-71-67 (-6). Voitosta Korhonen ei taistellut käytännössä missään vaiheessa, sillä Garcian johtoasema Korhoseen nähden ei missään vaiheessa kutistunut alle viiteen lyöntiin.

Kolmas sija kauden viimeisessä runkosarjan kilpailussa ei yllätä ketään. Kolmen kierroksen mittaiseksi typistetty kilpailu kapealla Valderraman kentällä piti jo lähtökohtaisesti sopia suoraan lyövän Korhosen pelille. Karri Kakko kommentoi kisaa puhelimitse nopeasti, ennen kuin kiirehti suihkun kautta luovuttamaan hotellihuonetta.

”Viimeinen kierros oli tosi hyvä. Saatiin hyvä alku sunnuntaina pelaten etuysi kolme alle parin. Tänään oli tosi stedia menoa. Lopussa oli kolme hyvää birdiepaikkaa, joista 16:nnella saatiin sisään. 17 ja 18 väylillä oli noin neljä metriset paikat, mutta yksi lyönti ei olisi loppujen lopuksi edes muuttanut sijoitusta. Voitosta ei oikein taisteltu missään vaiheessa, sillä Garcia meni vähän omilla luvuillaan. Sai pelata aika rennosti”, Karri tiivisti.

Sijoitus kolmen parhaan joukkoon oli kauden neljäs. Aiemmat ovat tulleet helmikuussaTshwane Openista (kolmas) sekä kesäkuussa Itävallasta (voitto) ja hetio perään Saksasta (toinen).

Korhonen kuittaa Valderramasta reilun 125 000 euron palkintorahat ja nousee vajaat kymmenen sijaa European Tourin Race to Dubai -listalla.

Kauden kokonaisansiot nousevat noin 750 000 euroon eli ranking-pisteitä on noin 840 000. Samalla Korhonen laittoi viimeisen sinetin mahtumiselle kauden päätöskisaan Dubaihin, jonne otetaan 60 parasta rahalistalta.

Garcian voittotulos oli lopulta -12. Espanjalainen uusi viimevuotisen voittonsa ja voitti samaisen kilpailun nyt jo kolmannen kerran. Toisen sijan nappasi kisan Shane Lowry (-8) neljä lyöntiä Garcialle jääneenä.

Englantilainen Ashely Chesters (-5) lahjoitti Korhoselle ison tukun rahaa viimeisen reiän bogillaan. Chesters tippui bogin myötä jakamasta kolmatta sijaa ja Korhonen sai kolmannen sijan täysin itselleen.