Hyppää pääsisältöön
Mikko Korhonen tavoittelee viikonloppuna kauden kolmatta sijoitusta kymmenen joukkoon
Getty Images

Mikko Korhosella vahva nousu Prahassa – neljä suomalaista mukana kärkitaistoissa

Mikko Korhonen (70-67,-7) on yhdessä Kim Koivun kanssa viisi lyöntiä johdossa olevaa Edoardo Molinari jäljessä Albatross Golf Resortissa pelattavassa ET:n kisassa. Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja tähyävät myös kärkitaistoihin yhteistuloksella kuusi alle.

Prahassa on viikonloppuna luvassa todella tasainen ja vaikeasti ennustettava finaali European Tourin kisassa. Italian Edoardo Molinari (66-66) pommitteli lähestymisiään tarkasti lippujen viereen ja selvisi kahdesta kierroksestaan ilman bogeja. Maailmanlistalla 14:na käynyt italialainen tekee uutta nousua huippua kohden, eikä vuosikausia sivuraiteilla olleen Molinarin voitto olisi kovinkaan suuri yllätys.

Pitkä ja pinnaltan pehmeä kenttä antoi pelaajille mahdollisuuden pudotella lähestymisiään lippujen viereen. Erot kärkipääässä ovat pieniä. Kuuden lyönnin sisällä on 31 pelaajaa, näiden joukossa neljä suomalaista.

Mikko Korhonen kiristi ruuvia toisena päivänä pelaten tuloksen 67,-5.  Hän teki jo ulosmenossa neljä birkkua ja bogin, kierros huipentui birkkuihin 16:lla ja viimeisellä. Nousua kertyi noin 25 sijaa.

"Oli hyvää peliä. Puttilinjat olivat paremmin hallussa, eilen hukkailin paljon paikkoja. Lyöminen on ollut tasaisen hyvää molemmat päivät, joten tästä kelpaa jatkaa", Korhonen sanoi.

Kim Koivu (66-71) pelasi ilman bogeja 25 reikää. Avauspäivänä kuusi birkkua tehtaillut Koivu sai perjantaina tuloksekseen 71, tehtyään kaksi birkkua. Sijaluku on Korhosen tavoin 14:s.

Kalle Samooja: "Maltti on valttia"

Kalle Samooja (68-70,-6) ja Tapio Pulkkanen  (69-69,-6) ovat pelanneet keskenään varsin erilaiset kierrokset. Pulkasella on 11 birkkua ja viisi bogia. Samooja töhri molempina päiviniä helpolle ykköselle bogit, birkkuja on yhteensä kahdeksan. Parivaljakon sijaluku on kierroksen ollessa vielä hivenen kesken 24:s

"Hyvää peliä joka osa-alueella näinkin pitkän tauon jälkeen. Olen  kohtuu tyytyväinen peliesityksiin toistaiseksi", Kalle Samooja tiivisti kaksi ensimmäistä päivää.

Näkemys viikonlopun kierroksien pelisuunnitelmaan on selkeänä Samoojan  mielessä.

"On tullut liikaa pehmeitä lyöntejä, jotka täytyy karsia pois. Täällä saa takoa drivea ihan urakalla ja birdiepaikkoja tulee. Täytyy vain säilyttää maltti ja iskeä, kun paikoille pääsee."

Kilpailun palkintopotissa on miljoona euroa.

Kisan tulosseurannan löydät täältä.

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä. Lauantaina lähetys käynnistyy kello 15.00