Mikko Korhosella vahva kiri Saudi Internationalissa: ”Ihan jees kolmen kisan jakso”

Mikko Korhosen kierroskeskiarvo Lähi-Idässä oli mainio

Mikko Korhonen (66-70-71-69,-4) nousi sunnuntaina 11 sijaa 33:ksi parantaen nimissään ollutta suomalaisennätystä Saudi-Arabian ET-kisassa.

Mikko Korhonen selviytyi ainona suomalaisena kaikissa kolmessa Lähi-Idän ensimmäisen jakson suurkisassa jatkoon. Se oli myös ensimmäinen kerta, jolloin hän pelasi neljä kierrosta Abu Dhabissa, Dubaissa ja Saudi-Arabiassa.

Sijaluvuksi tuli sunnuntaina päättyneessä kisassa 33.  Korhosella itsellää oli hallussa aiempi paras suomalaismenestys Saudi-Arabiassa, 44:s.

”Tänään oli hyvä päivä, jalka kevyt. Eilinen oli todella raskas päivä. Kroppa oli todella väsynyt ja huonot yöunet siinä alla vielä. Tänään sitten levänneenä ihan eri fiilis kentällä”, Korhonen luonnehti kahta viimeistä kierrostaan.

Kiertueen Race to Dubai -listalla hän on 28.  Saudi-Arabian kisan jälkeen.

Palkintorahaa Korhonen tulee ansaitsemaan 20 747, 24  euroa.

Saudi International oli osallistujakatraaltaan kisoista kovin, tästä johtuen myös maailmanlistan pisteitä kertyy Korhoselle sijoituksesta hyvä määrä.

Kahdesta olympialaisiiin oikeuttavasta suomalaispaikasta kisaavat Sami Välimäki, Kalle Samooja sekä toistaiseksi vielä kaukana heidän takanaan oleva Korhonen.

Alkukauden kisaputki harjoitusleireineen oli raskas rypistys, mutta Korhonen oli tyytyväinen sen antiin.

”Tällaista tämä on, yrität joka päivä olla mahdollisimman fressi, välillä se onnistuu ja välillä jää palautuminen liian lyhyeksi. Näin pitkän setin (4 viikkoa) kun vetää, niin huonoja päiviä tulee varmasti. Hyvin selvittiin tästä ja homma pysyi suhteellisen hyvin kasassa kaikki kolme kisaa, eli ihan jees”, kuului Korhosen analyysi urakastaan.

Suomalaislasien takaa tarkasteltuna Mikko Korhosella oli yksi hänen uransa vahvimista starteista kauteen. Ensimmäisessä kisassa Abu Dhabissa sekä Dubaissa hän oli vielä viikonloppuna tiukasti kamppailemassa kärkikymmenikössä.

Parempaankin oli mahdollisuuksia. Silti sijoitusten keskiarvo 27,66 on erinomainen kovan kattauksen kisoissa.

Yhteensä 12 kierroksen urakan keskiarvoksi tuli varsin hyvä, 70,16, johon mahtui mös Dubain viimeisen kierroksen epäonnistuminen (76,+4).

Saudi Internationalin voitti 11 lyöntiä Korhosta paremmalla tuloksella Dustin Johnson (-15).

Voitto oli Saudi Internationalissa Johnsonin toinen, 2020 hän joutui tyytymään kakkostilaan Graeme McDowellille hävinneenä.

Lähde: Korhosen tiedote