Mikko Korhonen toisena Hero Openissa – lyönnin päässä Sam Horsfieldista

Mikko Korhonen teki viiden reiän jaksoon neljä birdietä ja nousi parhaimmillaan yksi kisan kakkoseksi

Kuudella lyönnillä johtanut Sam Horsfield (-14) avasi Korhoselle (-13) ja muille takaa-ajajille mahdollisuudet voittoon Forest of Ardenin kentällä

Mikko Korhonen (67-69-67,-13) teki nopean nousun jaetulle toiselle tilalle Birminghamin ET-kisassa ulosmenon birdiejaksonsa aikana. Reiíllä 4-8 birkkuja tuli neljä, sisääntulossa vielä kaksi lisää. Toisella puoliskolla Korhonen paikkasi hyvillä par-puteilla kenttäpeliään.
Viimeisellä reiällä hänellä oli vielä 6-7 metrin birdieputti, joka sisälle mennessään olisi tuonut paikan kärkiryhmään.

Korhosen pelikaveri Miguel Angel Jimenezin peli lähti heti avausreiältä toiseen suuntaan, kierrostulos 73 pudotti hänet voittotaistosta

Isäntämaan Sam Horsfield  (-14) otti tahtipuikon käteensä kolmen ensimmäisen reiän birdeillään. Ote jatkui vahvana sisääntulon alkuun, kunnes kymmenennen kolmen putin bogey lyhyeltä matkalta käänsi kelkan toiseen suuntaan. USA:ssa viisivuotiaasta asunut 23-vuotias Horsfield töpeksi puttipelinsä lisäksi kahdella par-viitosella lyömällä yhden pallon pusikkoon ja toisen veteen.

Kuuden lyönnin johto kutistui väylillä 12-17 yhteen.

Korhosen kanssa samassa 13 alle tuloksessa ovat  kärkipariin Horsfieldin kanssa pääsevä19-vuotias Rasmus Højgaard ja Walesin Oliver Farr, joka kirittää sunnuntaina Korhosta.

Sam Horsfield johti Hero Openia parhaimmiillaan kuudella lyönnillä

GETTY IMAGES

Rasmus Hojgaard tavoittelee jo neljättä kertaa yhdeksän kisan aikana kärkisijoja European Tourilla

Rasmus Højgaardilla kaksijakoinen menestyshistoria

Sam Horsfield teki toisella puoliskolla todellisen mahalaskun. Missattuaan putin kymmenennellä, avauksen ja lyhyen putin 12:lla, hän joutui epämukavuusalueelle, joka paistoi kaikessa tekemisessä. Vaikka englantilaisella on kahdelta ensimäiseltä ET-kaudelta vahvoja pelejä alla, hänelle jäi lauantain kierroksesta mielipahaa viimeiselle kierrokselle.

Tanskan Rasmus Højgaardilla on ET:n kaudelta 2020  yhdeksän kisaa takanaan. Hän voitti toisen kilpailunsa Mauritiuksella, jonka jälkeen karsiutui neljästi peräkkäin. Omanissa juniori oli hienosti kuudes , karsiutui Qatarissa ja sijoittui edellisviikolla British Mastersissa toiseksi.

Selvyyden vuoksi: Kahdeksasta viimeisestä kisasta voitto, kakkostila ja kuudes sija sekä viisi karsiutumista.  Juniorivuosinaan tämän kisan  kärkipään pelaajista ylivoimaisesti eniten  saavuttanutta juuttia voidaan pitää sunnuntaihin lähdettäessä ykkössuosikkina.

Kun   Højgaardilla on jo  meneillään olevan kuuden kisan  ”UK Swingin” ensimmäisestä kisasta kakkostila alla, hän on erittäin vahva kandidaatti nappaamaan yhden kymmenestä paikasta US OPeniin, joka käydään syyskuun puolivälissä.

Kalle Samooja (68-69-72,-7) putosi sijaluvulle 24:s. Hän aloitti heikosti tekemällä ulosmenossa kolme bogia. Sisääntulo oli jo kahden ensimmäisen päivän tasoa, eaglen ja kahden birdien lisäksi Samooja otti korttiinsa neljännen bogin. Kaksi ensimmäistä kierrostaan Samooja selvisi yhteensä kahdella  bogilla.

Tapio Pulkkanen (70-71-75, par) oli vielä 13:n jälkeen kierrostaan kaksi alle ja pienessä noususssa. Neljään seuraavaan reikää osui synkkä jakso (+5), sijaluku on 69:s.