Mikko Korhonen kolmas British Mastersissa: ”Hyökkäys oli päällä loppuun asti”

Mikko Korhonen (67) jätti pelikaverinsa ja kisan isännän Danny Willetin (70) taakseen tuloslistalla

Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja nyt Mikko Korhonen. Suomalaispelaajat saavuttivat kolmessa perättäisessä kisassa kolmostilan!

Kukapa tätä olisi muutama viikko sitten voinut uskoa todeksi? Kolme eri pelaajaa Suomesta perättäisissä pääkiertueen kisassa kolmantena!

Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja nyt Mikko Korhonen. Tällainen sarja tuskin toistuu lähimpään kymmeneen vuoteen.

Mikko Korhonen (70-71-68-67,-12) onnistui loistavasti arvostetussa British Masters -kilpailussa Belfryssä Englannissa. Korhonen oli kilpailussa kahden muun pelaajan kanssa kolmas yhteistuloksella -12. Lauantaina hänen tuloksensa oli 67 (-5).

”Hieno viikko! Kiva olla  pelaamassa voitosta. Loppuun asti oli laskelmoitu hyökkäys päällä. Löin rautoja tosi hyvin,  pystyin  hyökkäämään aina väylältä. Vähän harmittaa, että en antanut itselleni mahdollisuutta upottaa puttia vikalla reiällä, vaan koitin lyödä vähän liian lähelle”, Korhonen kommentoi kisan viimeistä lähestymislyöntiä, joka päätyi bunkkeriin.
Sieltä hän löi erinomaisen lyönnin ja upotti puttinsa parin arvoisesti.

Korhonen pelasi rohkeasti ja hyökkäävästi loppuun saakka, muttei siitä huolimatta tehnyt lauantaina yhtään bogia. Birdiejä syntyi viisi. Eroa kisan voiton uusinnassa saavuttaneeseen Englannin Richard Blandiin kakkoseen, Guido Migliozziin jäi vain yksi lyönti.

”Uskalsin koko ajan yrittää ja hyökätä, enkä ruvennut pakittamaan missään kohtaa. Siitä olen ylpeä. Mindset oli hyvä ja rauhallinen koko viikon, vaikka draiverin kanssa oli vähän vaikeuksia. Kisakenttä oli hyvä ja haastava”, hän kommentoi.

Korhonen tulee nousemaan Euroopan kiertueen pistelistalla 40 pykälää sijalle 35. Sijoitus kolmen parhaan joukossa on uran yhdeksäs.

Lähde: Mikko Korhosen tiedote

Sami Välimäki onnistui 120 metrin matkalta

Sami Välimäki (71-73-70-68,-6) nousi viimeisenä päivänä yli 20 sijaa 21:ksi.
Lauantaina hän teki seitsemän birdietä, kolmena ensimmäisenä vain kahdeksan yhteensä.

”Birdeistä parhaiten jäi kahdeksannella tekemäni. Avaus bunkkeriin, josta ei päässyt lipan takia eteenpäin. Kolmas lyönti menikin sitten 120 metrin päästä kuppiin.”

”Oli hyvää peliä päätöspäivänä ja hyvä treeniviikko kaikkinensa. Silti annan lauantain esitykselle arvosanaksi 7,5”, Välimäki kertoi.

Kisaviikko oli kolmas perättäinen. Lisäksi valmentaja Timo Karvinen oli höykyttämässä suojattiaan sunnuntaista torstaille asti.

”Hyvin on virtaa vielä jäljellä, ja viikolla saatiin lisää eväitä sunnuntaina Lontoosta alkavaa USA:n matkaa varten.”

Tapio Pulkkaselle jäi tyhjä olo

Hattu-Tapio Pulkkaselle (72-70-69-76,-1) kisa oli neljäs perättäinen. Edellisviikon kolmannen sijan jälkeen viimeistä kierrosta lukuunottamatta esitys British Mastersissa oli erinomainen. Takapakkia tuli 30 sijaa, lopullinen sijoitus oli 52.

”Ei kulkenut tänään mikään kentällä. Kisasta ei jäänyt sikäli mitään käteen. Viikko on edessä taukoa, jonka jälkeen on vuorossa Tanskan osakilpailu”, Pulkkanen kommentoi.