Hyppää pääsisältöön
Getty Images

Mikä ihmeen claw-ote? Se tuotti Ryder Cupissa 11 pistettä

Claw- tai kynäote on nostanut suosiotaan kilpapelaajien keskuudessa. Ryder Cupin 24 pelaajasta neljä käytti kyseistä otetta ja sitä käyttää moni muu tour-peluri.

Tommy Fleetwoodin puttaaminen oli lähes jumalaista Ryder Cupin kaksi ensimmäistä päivää. Lauantai-iltapäivällä ja sunnuntaina nähtiin myös paljon uponneita putteja Webb Simpsonin toimesta, joka voitti kaksi viimeistä otteluaan kyseisellä puttiotteella. 

Claw-otteen ideana on neutralisoida vahvempi ja usein dominoiva käsi. Oikeakätisellä pelaajalla usein juuri oikean käden voimaliikkeet aiheuttavat ohjailua puteissa, joka johtaa odottamattomiin misseihin. 

Ote saattaa aluksi tuntua omituiselta, jopa näyttää hieman oudolta. Ideana kuitenkin on vapautuneempi puttiliike, jossa mailan annetaan heilua enemmän omalla painollaan. Oikeakätisellä pelaajalla vasemmasta kädestä tulee dominoivampi käsi puttiliikkeessä. 

Kokeileminen on erityisen suotavaa kaikille, jotka kokevat putin olevan yksi pelin heikkouksista. Liike lähtee väkisinkin suuremmista lihaksista, kun vahvemman käden vaikutus liikkeeseen vähenee. 

Ryder Cupissa otetta käyttivät Fleetwoodin ja Simpsonin lisäksi Sergio Garcia ja Justin Rose. Myös Phil Mickelson on putannut suurimman osan viime ajoista kynäotteella. 

Suurelle yleisölle otteen aikoinaan esittelivat yhdysvaltalaiset Chris DiMarco, Marc Calchavechia ja Mark O´Meara. Champions Tourilla ote on jopa vielä suositumpi kuin kahdella suurimmalla pääkiertueella. 

Kuinka ottaa claw-ote?

Vaihe 1) Aseta vasen (jos oikealta puolelta pelaava) kätesi normaalisti putteriin. 

Vaihe 2) Oikean käden peukalon ja etusormen väliin muodostuva "tasku" menee kiinni grippiin.

Vaihe 3) Omasta fiiliksestä päätellen voit kääntää oikeaa kättä enemmän tai vähemmän gripin päälle. Mitä vähemmän se tulee gripin päälle, sitä vähemmän voimaa oikeassa kädessä on.

ClawOte.jpg

Claw-otteessa vahvemman käden vaikutus lapaan on minimaalinen
Claw-otteessa vahvemman käden vaikutus lapaan on minimaalinen
Getty Images

GoGolf suosittelee