Hyppää pääsisältöön
Ringsidessa pyritään tekemään mestisviikonlopusta spesiaali
Ringside Golf

Mestaruuskisojen hohtoa - Ringsidessa haettiin vaikutteita Mastersista

Viikonloppuna lähdetään jälleen kilpailemaan seurojen mestaruuksista ympäri Suomen. Monilla kentillä on haettu toimintamalleja, joissa mestaruuskisojen hohtoa on saatu edelleen kasvatettua. Ringsidessa kutsuttiin kaikki vanhat mestarit illallisen pariin.

Suomalaisen golfin perinteikkäin golfseura Helsingin Golfklubi on naulannut jokaisen vuoden mestarien nimet perinteisen klubin seinälle. Osalla klubeista mestaruuskisojen palkinnot ovat vuoden parhaat. Espoo Ringside Golfissa on nostettu "mestisten" arvo niin korkealle kuin se vain on mahdollista. 

Espoo Ringside Golfissa kaikki jäsenet ovat tervetulleita mestaruuskisoihin ilman osallistumismaksua. Osallistuminen ei edellytä edes pelioikeutta kentälle, vaan pelkkä jäsenyys oikeuttaa osallistumaan mukaan. Mestaruuskisoiksi Rinkussa lasketaan lyöntipelimestisten lisäksi reikäpelit, paripelit ja shoot-out. Myös erinäiset ikäluokkamestaruudet pitävät sisällään saman pykälän. 

"Mestaruudesta kilpaileminen on meille kunnia-asia. Aika harvassa ovat ne, jotka tulevat vain mestisten takia jäseneksi, eivätkä osta mitään pelipaketteja. Ja jos näitä on ollut, aika usein jo seuraavana kesänä nämä pelaajat ovat olleet myös pelioikeuden haltijoita tai pakettien ostajia", Ringsiden kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Henrik Lahti taustoittaa. 

Rinkussa päätettiin aikanaan lisätä panoksia mestaruuskisoihin. Mestarille tehtiin oma parkkipaikka. Parkkipaikan käyttösääntöjä ei sen kummemmin täsmennetty. 

"Ei me ikinä lähdetty sen tarkemmin määrittelemään, että millä kaikilla mestareilla on siihen käyttöoikeus. Lopulta tuli vähän naurahduksia kun seuran puttimestari laittoi autonsa mestarin parkkiin", Lahti nauraa. Rinkkuun on sittemmin rakennettu oma paikka myös nimikkeellä "Suomen mestari", Krista Bakkerin ja Tommy Gulinin viimevuotisten SM-voittojen johdosta. 

Mestaruuskisoissa on Rinkussa myös korkea osallistumisinto. Mukaan mahtui 75 pelaajaa. Tasoitusraja tulee asettumaan niukasti singelin yläpuolelle. 

"Uskoakseni pärjätään kansallisessa tarkastelussa varsin hyvin sillä miesten lähtölistalta löytyy 65 singeli tasoitusta ja kilparajan 4,4 tai alle peräti 21 peluria", Lahti taustoittaa.

 

Champions Dinner ja vihreät takit

Loputtomasta mielikuvituksestaan tunnettu Henrik Lahti päätti myös laittaa mestaruuskisojen viikonloppuun lisää maustetta. Viime vuoden kilpailun alle hän rakensi historian ensimmäisen Ringside Golfin Champions Dinnerin. Mukaan kutsuttiin ensimmäisenä vuotena kaikki Ringsidessa edelleen pelaavat vanhat mestarit. Myös vihreät pikkutakit lähtivät tilaukseen. 

"Ideana oli saada mestaruuskisojen viikonlopusta kokonaisvaltaisempi kokemus. Ensimmäisellä illallisella meitä oli vajaa kymmenen mestaria naisten ja miesten sarjoista. Edellisvuoden mestarit saivat luonnollisesti Mastersin tapaan vaikuttaa illan menuuseen ja viinivalintoihin", Lahti täsmentää. 

Ringside Golfin mestaruudet nappasivat viime vuonna odotetusti Peter Erofejeff ja Krista Bakker. Tämän myötä ammattilaiskaksikko pääsi valitsemaan vuoden 2018 Champions Dinnerin sisällön. 

"Päästiin Kristan kanssa vaikuttamaan menuun. Se on hienoa pelaajallekin, että mestaruuskisoista on pyritty tekemään seuran oma major. Minulle on aina ollut kunnia-asia pelata seuran mestaruudesta mitä edustan. Rinkussa koko viikonloppu on nykyisin todella spesiaali", Patu lähettää terveiset. 

Mestarin päälle puetaan voiton jälkeen Mastersin tapaan vihreä pikkutakki. Sen lisäksi klubin aktiivit ovat luvanneet uudesta kenttäennätyksestä tuhannen euron bonuksen, jos sen tekijä on ammattilainen. 

"Se on ihan hauska porkkana ja laittaa kyllä vauhtia birdiejahtiin. 65 lyöntiä (-8) pitäisi onnistua pelaamaan joku kolmesta kierroksesta", Erofejeff unelmoi. 

 

 

GoGolf suosittelee