Meinasi mennä jännäksi – Dustin Johnson sai momentumin takaisin 13. reiällä ja eteni FedEx Cupin voiton

Dustin Johnson voitti Tour Championshipin ja sitä kautta myös FedEx Cupin.

Dustin Johnson voitti FedEx Cupin kolmen lyönnin erolla Xander Schauffeleen ja Justin Thomasiin. Taistelu voitosta oli loppulukemia tiukempi.

Dustin Johnson on voittanut PGA Tour -kauden päättäneen Tour Championshipin ja samalla FedEx Cupin. Voitto ei tullut helpolla, vaikka päätöskierrokselle lähdettäessä eroa hänen pahimpiin uhkaajiinsa Xander Schauffeleen ja Justin Thomasiin oli viisi lyöntiä.

Voitto ei tullut helpolla, vaikka Johnson aloitti päätöskierroksen vahvasti. Hän teki kierroksen ensimmäisen kolmanneksen aikana kolme birdieä ja näytti etenevän vastustamattomasti menestyksekkään uransa ensimmäiseen FedEx Cup -voittoon.

Kuuden reiän jälkeen eroa Thomasiin oli kuusi ja Schauffeleen viisi lyöntiä, ja reiät takaa-ajajilla oli käymässä vähiin.

Kotikatsomoissa saatiin kuitenkin lisää mielenkiintoa kisan seuraamiseen, kun Johnson teki sekä seitsemännelle että kahdeksannelle reiälle bogin. Ero kaventui, Thomasin ja Schauffelen osakkeiden arvo kasvoi silmissä.

13. reikä kulminaatiopiste

Kilpailun kulminaatiopisteeksi muodostui 13. reikä. Kärkiparissa Johnsonin kanssa pelannut Schauffele oli tehnyt birdiet rei’ille 11 ja 12 kaventaen eron kahteen lyöntiin.

13. reiällä Schauffele kuitenkin sortui bogiin surkean chipin jälkeen.

Myös Johnsonin chippi epäonnistui pahasti. Hän löi söpsön, joka jätti hänelle noin seitsemän metriä pitkän par-putin.

Hieman epävarmaa jaksoa kierroksellaan pelannut Johnson sai puttiin itseluottamusbuustin ja naulasi pallon rohkeasti kovaa ja keskelle. Pallo pomppasi takarei’istä sentin pari ylöspäin ja putosi reiän pohjalle.

Tällä putilla maailmanlistan ykkönen onnistui kääntämään momentumin jälleen itselleen.

Thomas ja Schauffele pääsivät kierroksen loppupuolella vielä kahden lyönnin päähän Johnsonista. Kärkimies ei kuitenkaan sortunut paria heikompaan tulokseen kahdeksannen reiän jälkeen, vaan kuittasi voiton kolmen lyönnin erolla pahimpiin kilpakumppaneihinsa päätösreiän birdiellä.

Johnsonin huikea kuukausi

FedEx Cupin voiton Johnson petasi itselleen kauden lopussa. Neljästä viimeisestä turnauksestaan hän voitti kaksi ja sijoittui kaksi kertaa toiseksi. Turnauksista jokainen oli merkittävä kooltaan.

Elokuun alussa hän sijoittui PGA Championshipin jaetulle toiselle sijalle. Kiertueen ensimmäisen finaalikisan Northern Trustin hän vei nimiinsä näytöstyyliin yhdentoista lyönnin erolla. Viikko sitten BMW Championshipissä eli kauden toisessa finaalikisassa hän hävisi vasta uusinnassa Jon Rahmille, joka upotti haamuputin 20 metristä.

Maanantaina hän oli ykkönen Tour Championshipissä, johon hän pääsi lähtemään rankingin kärkimiehenä tuloksesta -10 eli 2–10 lyönnin etumatkalta muihin kilpailijoihin nähden.

Tour Championshipissä hän ei ollut kilpailun paras pelaaja, mutta riittävän hyvä., Hänen tuloksensa oli kolmanneksi paras.

Parhaan tuloksen kisassa teki toisen sijan Thomasin kanssa jakanut Schauffele, joka lähti finaaliin lähtötilanteesta -3. Schauffele pelasi neljä kierrosta 15 lyöntiä alle parin eli neljä lyöntiä Johnsonia paremmin. DJ:n etumatka oli tällä kertaa liian pitkä umpeen kurottavaksi.

Tour Championshipissä ja samalla FedEx Cupissa neljänneksi sijoittui Rahm, jonka lopputulos oli -17. Espanjalaisen mahdollisuudet voittoon kariutuivat toisella kierroksella, jonka hän pelasi tulokseen 74 (+4). Rahm jäi Johnsonista lopulta neljän lyönnin päähän.

US Openiin suosikkina

FedEx Cupin voitto oli Johnsonille uran ensimmäinen, vaikka hän on ollut kiertueen kestomenestyjiä yli kymmenen vuoden ajan. Voittoja hänellä on kiertueelta plakkarissa kaikkiaan 23, joista kuusi on tullut kiertueen finaalikilpailuista.

Maailmalistalla Johnson kohentaa asemaansa ranking-ykkösenä, ja hän lähtee puolentoista viikon päästä starttaavaan US Openiin voittajasuosikkina numero yksi. Hänen toistaiseksi ainoa major-voittonsa on samasta kilpailusta neljän vuoden takaa.

Kauden toinen major pelataan Winged Footin kentällä, joka sijaitsee lähellä New Yorkia.

Tässä Johnsonin haastattelu kilpailun jälkeen.