Hyppää pääsisältöön
Royal Portrushin kentän avausväylällä on varsin poikkeuksellisesti out-paalut väylän molemmin puolin
getty

McIlroylla kohtalon päivä edessään – ykkösen out-paaluille on historiallinen peruste

Vedonlyöntitoimistot tarjoavat Rory McIlroyn (79,+8) jatkoonpääsyn puolesta vetoa lyöville jopa seitsemän kerrointa. Out-paalut ykkösen väylän molemmin puolin ovat herättäneet paljon keskustelua ja kritiikkiä.

Rory McIlroyn katastrofaalinen päivä The Openissa käynnistyi hänelle tutulta ykkösen tiiltä hämmästyttävällä tavalla. Lyönti suuntautui reilut parikymmentä metriä väylän vasemman reunan väärälle puolelle ja niukasti out-rajan taakse.

Out-raja on ollut vaanimassa huonoja lyöntejä vuosikausia, ja syy tähän on selvä. Kentän nykyisen 18:n ja ykkösen väliin jäänyt pieni maa-alue ei aikoinaan ollut sen omistuksessa, joten rajapaalut olivat varsin luonnollinen tapa säilyttää suhteet naapuriin.

Kun Royal Portrushin kenttää aseteltiin The Openia varten, R&A:n kisarorganisaatio näki tärkeäksi säilyttää tämän elementin ykkösreiällä, vaikka nykyisellään maa-alueet ovat jo täysin Royal Portrushin hallussa.

Rory McIlron (79,+8) sijoitus torstain jälkeen on 144:s ja cut-rajan oikealle puolelle on matkaa seitsemän lyöntiä, kärkimies J.B.Holmesiin peräti 13. Suomen aikaa kello 17.10 kierrokselleen lähtevän pohjois-irlantilaisen jatkoonpääsylle ei anneta vedonlyöntitoimistojen puolesta kovinkaan paljoa toivoa.

GettyImages-1162782574.jpg

Rory McIlroy tarvitsee perjantaina ennakkoarvion mukaan 12-14 lyönnin parannuksen torstain tulokseensa päästäkseen jatkoon.
Rory McIlroy tarvitsee perjantaina ennakkoarvion mukaan 12-14 lyönnin parannuksen torstain tulokseensa päästäkseen jatkoon.
GETTY IMAGES

McIlroyn puolesta vetoa lyövät rahansa takaisin jopa seitsemänkertaisina, mikäli yleisönsuosikki selvittäisi itsensä 70:n ensimmäisen joukkooon ja viikonlopun peleihin.

Hänen saldonsa The Openista on etenkin viimeisten vuosien osalta komea. Vuoden 2014 ykköstilan jälkeen McIroy joutui loukkaantumisen johdosta jättämään vuoden 2015 kisan väliin, seuraavien kolmen osallistumiskerran sijoitukset ovat viides, neljäs ja toinen. Tämä sarja mitä luultavimmin katkeaa, ja McIroy joutunee seuraamaan kisaa narujen ulkopuolelta.

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorinaä lähetyksinä torstaista sunnuntaihin. Perjantaina lähetysaika on  8.30-22.00.

GoGolf suosittelee