Max Homa paras Los Angelesin thrillerissä – Jon Rahm lohdutti Tony Finauta

Max Homa kävi juniorina vuosittain seuraamassa maailmantähtien peliä Riviera Country Clubilla.

Tony Finau kärsi sunnuntaina loistavasta kierrroksestaan huolimatta kirvelevän tappion Max Homalle Genesis Invitationalissa.

Maailmanhuiput taipuivat voittotaistosta yksi kerrallaan Riviera Country Clubilla Los Angelesissa.

Rory McIlroy, Justin Thomas sekä Bryson DeChambeau putosivat jatkosta jo perjantaina. Patrick Cantlay jäätyi sunnuntaina.

Huipputasokkaassa kisassa oli mukana kahdeksan miestä maailmanlistan kärkikymmeniköstä, sekä 29 pelaajaa ensimmäisestä 50:sta.

Pöytä oli katettu viimeisellä kierroksella kärkiryhmään kirineelle Dustin Johnsonille, jonka terä tylsyi täydellisesti ratkaisun hetkillä.

3,5 kierrosta kisaa johtanut  Sam Burns sekosi askelissaan viimeisellä yhdeksiköllä. Voittotaistoon nousivat ikuinen kakkonen Tony Finau sekä

Riviera Country Clubilla kaksivuotiaasta vuosittain PGA Tourin kisan tähtiä, etenkin Tiger Woodsia narujen takaa vanhempiensa kanssa seurannut Max Homa.

Tony Finaun huippukierros ei riittänyt

Tony Finaulla on pitkästä voitottomasta jaksosta johtuen ollut apina selässään. Puerto Ricossa 2016 pienen PGA Tourin kisan voittanut Finau oli tämän jälkeen sijoittunut jo 20 kertaa sijoille 2-5 voittamatta kertaakaan.

Tony Finaun vahva puttipeli etenkin sunnuntaina lupaa hyvää kevään ja kesän suuriin kisoihin. Uran toinen voitto PGA Tourilla ei välttämättä ole kaukana.

GETTY IMAGES

Sunnuntaina Finau pelasi kuin hurmiossa, teki päivän parhaan tuloksen 64 ja oli klubitalolle tullessaan hetken yksin johdossa.

Max Homa nousi 17:n birdiellään rinnalle. Loistava lähestyminen viimeisellä jätti hänelle reilun metrin voittoputin, jonka 30-vuotias kalifornialainen kuitenkin missasi.

Ensimmäisellä uusintareällä (kentän 10:s) peli näytti avausten jälkeen kääntyvän Finaulle. Lyhyellä par-nelosella Homan avaus oli lähes puun rungossa kiinni, noin 40 metrin päässä reiästä.

Taikurimaisen taitavalla lyönnillä Homa sai pallonsa viheriölle, jopa birdiepaikalle.

Viheriön viereen avauksensa lyöneellä Finaulla oli  Homan otettua kaksi puttia avaimet käsissään.

Hänelle jäi noin kaksimetrinen puttivoittoon, joka livahti selvästi ohi.

Toista mahdollisuutta ei tullut, peli ratkesi toisella uusintareiällä Homan hyväksi Finaun tehtyä bunkkerin kautta bogeyn.

Kakkossija oli Finaulle ennätyksellisesti kolmas perättäinen.

Voitot kiertävät Tourin suosituimpiin lukeutuvaa pelaajaa, joka syystäkin löysi kisasta kuitenkin paljon hyvää.

”Olen tietysti pettynyt tappioon uusinnnssa. Finaalikierros (64,-7) oli kuitenkin erinomainen, puttipeli sekä pelini viheriön ympäristössä olivat todella hyviä”, Finau totesi.

Jon Rahm ja Tony Finau poistuivat kaulakkain toiselta uusintareiältä kohden Riviera Country Clubin kerhotaloa.

Mielipide oli varsin osuva. Lukuisissa aiemmissa niukoissa tappioissa Tony Finau on taipunut etenkin putteri kädessään. Tämä tuli saappaat jalassa urheasti taistellen.

Mielenkiintoinen yksityiskohta uusinnassa oli se, että sitä lähti seuraamaan hänen hyvä ystävänsä Jon Rahm, joka oli taiston päätyttyä ensimmäisenä lohduttamassa kilpakumppaniaan.

Rahm jakoi kisassa viidettä sijaa Viktor Hovlandin ja Matthew Fitzpatrickin kanssa. Francesco Molinari (8.) saavutti kalenterivuoden neljännessä kisassaan jo kolmannen sijoituksen kärkikymmenikköön.

Tiger Woodsilla oli nyt aikaa Max Homalle

Max Homa voitti amatööriaikoina NCAA:n finaalissa henkilökohtaisen sarjan. Ykkösluokan tähteä hänestä ei ole  vielä kehittynyt, mutta uran uran toinen ykköstila sinkautti hänet maailmalistalla 53 sijaa ylöspäin 38:ksi.

”Riviera Country Club on mielestäni maailman paras kenttä ja täällä voittaminen unelmieni täyttymys”, Homa sai sanottua TV-haastattelussa.

Voittopokaalin hän sai kisan isännältä Tiger Woodsilta, jonka kanssa ei juniorina hyvistä yrityksistä huolimatta päässyt kisojen aikana kontaktiin.

Sen sijaan hän muistaa ikuisesti tapaamisensa seitsemänvuotiaana lento-onnettomuudessa 1999 kuolleen Payne Stewartin kanssa. Stewartin kanssa tapaaminen venyi 15 minuuttiin.

”Nyt Tigerillakin on minulle aikaa”, Homa iloitsi ennen palkintojenjakoa.

Tiger Woodsin vastaukset TV-haastattelussa kysymykseen voinnista ja paluun ajankohdasta, osallistumisesta The Mastersiin olivat ympäripyöreitä. Putteria ja wedgeä Woods on jo ulkoiluttanut, täyden svingin treenaamiseen ja pelikuntoon pääsemiseen menee vielä aikaa…