Matilda Castrenin ote piti Women´s LPGA Championshipissa – 23:s oman kierroksen päätyttyä

Matilda Castrenin saavutus Women´s PGA Championshipissa lukeutuu naisgolfimme parhaimpiin kautta aikojen

Matilda Castrenin vahva ote Women´s PGA Championshipissa huipentui sunnuntaina, jolloin LPGA Tourin tulokas kipusi tuloslistalla 23:ksi oman kierroksensa päättyessä.

Matilda Castren ( 69-77-68-70,+4)  pelasi sunnuntaina kolmannen loistavan kierroksensa uran ensimmäisessä  major-kilpailussa Pennsylvaniassa.

Castren aloitti upeasti torstaina,  tulos 69,-1 oli päivän yhdeksänneksi paras.

Perjantaina 25-vuotiaan tourin tulokkaan ote kirposi. Birdiet jäivät tekemättä, tulos 77, (+7) riitti viimeisenä  niiden75:n pelaajan joukkoon, jotkä pääsivät Aronimink Golf Clubilla jatkoon.

Lauantai oli Castrenin päivistä paras. 68 lyönnin kierros oli kuudenneksi paras, se nosti häntä 33 sijaa 29:ksi.

Sunnuntaina suomalainen pääsi kierrokselleen kymmenenneltä ensimmäisessä kolmikossa kello 7.15 paikallista aikaa.

Kierros käynnistyi birdiellä. Ilo jäi lyhytaikaiseksi, toisella väylällä (kentän 11:s) tulleen bogeyn laskettua tunnelmaa.

Castren ei takaiskusta hätkähtänyt, vaan pelasi loput 16 reikää yhden alle saaden lopputuloksekseen 70, joka on sama kuin kentän par.

Kisa päättyi kuitenkin  harmillisesti bogiin kentän yhdeksännellä, (par-5), jolla hän oli aiempina päivinä tehnyt kaksi birdietä ja yhden parin.

Korealaiset jyräävät naisten majoreissa

Taistelu kilpailun voitosta menee korelaisten väliseksi. Sei Young  Kim (-12) johti neljä reikää ennen kisan loppua neljällä lyönnillä Inbee Parkia (-8).

Women´s LPGA Championship on kärkiryhmien osalta vielä kesken. Matilda Castrenin sijoitus tullee muuttumaan illan aikana.

Hyvin mahdollista on,  Castren tekee suomalaisen naisgolfin  historiaa kaikkien aikojen parhaalla major-sijoituksella Euroopan ulkopuolella.

Minea Blomqvist-Kakko oli samassa kisassa 2000-luvun lopulla 25:s.  Euroopassa Blomqvist-Kakko sijoittui British Openissa kahdeksanneksi vuonna 2004 ja ja 16:ksi 2008.

Mikko Ilonen ylsi USA:ssa vuosittain pelattavassa PGA Championshipissa seitsemänneksi kaudella 2014.