Matilda Castren sijoittui 28:nneksi LPGA Tourilla – pelasi päätöspäivänä kärkikymmenikön tahtiin

Matilda Castrénin kausi päättyi karsiutumiseen Floridan kilpailusa

Tulokaskauttaan pelaava suomalainen (70-68-66,-9) jäi vain neljä lyöntiä paikasta kärkikymmenikössä Arkansasissa pidetyssä LPGA:n kisassa. Austin Ernst voitti 11 lyöntiä Castrenia paremmalla tuloksella

Sijalta 43 kierrokselleen lähtenyt Matilda Castren sai sunnuntaina hyvän otteen Pinnacle Country Clubin kentästä. Ensimmäisen yhdeksikön aikana hän teki neljä birdietä pitäen korttinsa puhtaan bogeysta.

Viides birdie syntyi 12:lla (kentän kolmas). Viimeiset kuusi reikää  ”Madde” pelasi parissa, paikaten päivän ainoat kaksi bogia heti seuraavan viheriön birdeillä.

Birdien määräksi kierrokselle tuli siis peräti seitsemän.

Yhteistulos yhdeksän alle on pariin verrattuna LPGA Tourilla oma ennätys, sijaluku 28. toiseksi paras. Dollareita hän tienasi kolmen päivän urakastaan reilut 14 800. Kauden kokonaisansiot LPGA:lla ovat nyt 31 942 taalaa.

Sunnuntain kierroksen arvoa nostaa sekin, että Castrenin  tulos (66,-5) oli kolme kymmenystä parempi kuin lopullisen kärkikymmenikön keskiarvo finaalikierroksella (66,3)

Edellisessä kisasaan elokuun alussa sijaluku oli 25:s, kahdessa ensimmäisessä hän karsiutui.

Austin Ernst sijoittui edellisviikon Women´s Openissa viidenneksi.

Getty Images

Voitosta kävivät tiukan taiston Ruotsin Anna Nordqvist sekä emäntämaan Austin Ernst. Ykköstilan  vei lopulta 28-vuotias Ernst, joka oli finaalikierroksella kuusi lyöntiä Nordqvistia parempi tuloksin 63-69.