Matilda Castren: ”Kova tuuli ja kylmä ilma sotkivat pasmat”

Matilda Castrenilla on edelleen kaikki valtit omissa käsissään ennen karsintafinaalin viimeistä kierrosta

Matilda Castren lähtee viimeiselle kierrokselle kahdeksasta LPGA Tourin karsintafinaalissa sijaluvulta 35:s.

Tulos 78,+6 perjantaina Pinehurstin kentällä no. 9 oli raju pettymys kuusi ensimmäistä kierrosta tuloslistan ensimmäisessä neljänneksessä, sijaluvuilla 7-24  olleelle Matilda Castrenille.

Suomessa seurattiin epäuskoisina Castrenin ensimmäisen kolmen reiän tulosta. Suurimmalle osalle tuli väkisin mieleen kysymys, mitä ihmettä USA:n kuuluisimmalla ja kenttämäärältään suurimmalla Golf Resortilla Pinehurstissa oikein tapahtuu?

Matilda Castren avasi päivänsä kulkua GoGolfille ja oli tietysti pettynyt peliinsä, mutta harmissaan myös huonosta tuurista, joka koetteli niitä pelaajia, jotka lähtivät liikkeelle aamupäivällä paikallista aikaa.

”Aloittaessamme kierroksen oli noin neljä astetta lämmintä, tuulta 15 mailia tunnissa, sekä edellisen päivän jäljiltä todella märkä kenttä. Kun liput olivat vielä vaikeissa paikoissa, huonoist lyönneistä rankaistiin herkästi. Minulla se tuli kalliiksi toisella ( par-3) jossa tein triplan.”

Yhteensä Castren pelasi kolme ensimmäistä viisi yli parin.

Tuuli nousi ja laski varsin nopeasti

”Neljännen väylän jälkeen tuuli tyyntyi ja ilmakin lämpeni. Kokonaisuudessa testi oli tänään todella kova.”

Tämän jälken hän ryhdistäytyi tulokselllisesti, ja pelasi jääkylmän suihkunsa jälkeen 14 seuravaa tehden kaikilla parin.

”Eipä juuri ollut  birdiepaikkoja ja paljon piti pelastella pareja”.

Ennen viimeistä reikää Castren oli kivunnut par-putkellaan kuusi sijaa tuloslistalla ylöspäin, ollen 28:s

”Vikalla väylällä pallo oli aivan mudassa oikealta kyljeltään, siitä seurauksena löin hukilla palloni 30 metriä vasemmalle ja vesiesteeseen.”

Viimeisetkin kortin lunastavat saavan reilun määrän kisoja kaudella 2020

Kierrostulokseksi tuli tällä birdiettömällä kierroksella 78, kuusi yli parin. Päivän paras tulos oli 69, yli 80:n pelanneita oli useita.

Tuloslistalla hän on 35:s. Sijaluvulle 24:s on matkaa kolme lyöntiä, saman verran ovat Castrenia perässä ne pelaajat, jotka jakavat sijalukua 49:s ja jäisivät ensimmäisinä ulos, mikäli tuloslista lauantain jälkeen olisi ennallaan.

Lauantaista on kuitenkin varmuudella tulossa todellinen thrilleri, jossa kymmenet kortistaan taistelevat pelaajat ovat totisen paikan edessä.

”Harmittaa tosi paljon tuuli, joka iski kovimmilleen ensimmäisillä väylillämme. Se tuli jostain yhtäkkiä ja kesti sen kolme, neljä väylää. Mutta eipä sille mahda mitään, huomenna on vielä mahdollisuus parantaa sijoitusta”, Matida Castren löysi positiivisen näkökulman lauantain kierrokselle valmistautumiseen.

Vaikka kortin saavat pistetään kisoihin ilmoittautuessaan karsinnan tuloslistan mukaiseen järjestykseen, edellisvuoden perusteella on syytä uskoa, että myös tuloslistalla sijoilla 20-45 olevat pelaajat pääsevät näyttämään taitojaan varsin paljon.

Seitsemän satunnaisesti valitun vuoden 2018 karsinnan pelaajan (sijaluvuilta 15-45) kisamäärä kaudella 2019 oli 14,3 kilpailua.

Matilda Castrenilla on lauantaina elämänsä merkityksellisin kierros ja mahdollisuus edessään. Hän käynnistää kierroksensa kello 15.11 Suomen aikaa.