Matilda Castrén 10:s LPGA:n voittajien kisassa: ”Meni paljon paremmin kuin odotin”

Matilda Cast

Matilda Castrén saavutti kauden ensimmäisessä kilpailussaan uran neljännen sijoituksen kärkikymmenikköön. Kilpailun voittoon nousi Danielle Kang.

Matilda Castrén hytisi muiden LPGA:n kisojen voittajien kanssa kaksi viimeistä päivää Lake Nona Golf & Country Clubilla. Sunnuntaina lämpötila oli 9 astetta, mikä hitaasti etenevällä kierroksella vaikuttaa melkoisesti.

Matilda päätyi kisassa yhteistulokseen -4 (73-66-71-74), mikä riitti kymmenenteen sijaan.

”Tänään oli ihan sairaan kylmä päivä. Lämpötila ei käynyt kertaakaan päivän aikana yhdeksän asteen paremmalla puolella. Sen lisäksi oli todella kova tuuli. Taas piti olla hirveästi vaatteita päällä ja oli melkoista grindaamista koko päivä.”

Castrénin kenttäpeli oli tilastojen valossa erinomaista. Väyliin hän osui 12 kertaa 14:stä, viheriöihin peräti 15 kertaa lauantain tavoin.
Bogeja kertyi kuitenkin neljä, joista kaksi viimeistä viheriöillä 17 ja 18.

17:nnellä Castrén otti kolme puttia. Viimeisellä bogi rakentui viheriön vierestä, karheikon puolelta chipin ja kahden putin myötä.

”Vähän harmilliset nuo bogit tuossa lopussa. Vikat väylät pelasivat tosi vaikeina, jouduin lyömään niissä hybridiä griinille. Liput olivat myös melko hankalissa paikoissa tänään, monet olivat ihan griinin reunoissa”,  Castren harmitteli tiedotteessaan kisan loppua

Puttaaminen oli koleuden vuoksi varmasti vaikeaa kaikille. Castrénin puttien määrä oli peräti 35.

Päätöspäivän kierrostulos 74, +2  pudotti häntä eilisestä yhden sijan. Samaa kymmenettä sijaa jakaa  maailmanlistalla kuudentena oleva Lydia Ko.

Palkintorahaa Castrén ansaitsee 37 842 dollaria.

”Oli paljon hyvää, kisa meni paljon paremmin kuin odotin. En olisi uskonut sijoittuvani kymmenen joukkoon. Olen  tyytyväinen. Parannettavaa löytyy, mutta myös paljon positiivista, alkavalla  viikolla Gainbridge LPGA -kilpailuun Floridan Boca Ratonissa osallistuva Castren tiivisti.

Kilpailun johtopaikka vaihtui kierroksen aikana. Perjantaista asti johtanut maailmanlistan ykkönen Nelly Korda joutui taipumaan. Kolmeen aiempaan päivään verrattuna hänen lyömisensä oli huomattavasti heikompaa. Viluinen ja epämukava fyysinen olo paistoi Kordasta todella selvällä tavalla läpi

Uransa kuudenteen voittoon nousi vastustamattomasti Danielle Kang, jonka kierrostulos 68 (-4) oli päivän paras.

Kangin osuus palkintopotista oli 225 000 dollaria.

Annikalta irtosi hymy kesken kierroksen

Kilpagolfin kauden 2008 jälkeen jättänyt Annika Sörenstam oli kameroiden ristitulessa kotikentällään, jonka 15. viheriön takana hän perheineen asuu.

Celebrity-sarjaan osallistunut Sörenstam oli avauspäivänä sijoitettu TV-ryhmiin, toisesta päivästä eteenpäin hän ansaitsi siinä paikkansa peliesitystensä johdosta.

Edellisvuonna US Senior Women´s Openin voittanut ruotsalainen innostui tapahtumasta kotipihansa tuntumasta tosissaan ja näytti taitojen olevan jäljellä, vaikka avauksissa hän jäi varsinaiseen kisaan osallistuneista caddiena toimineen puolisonsa Mike McGeen mukaan noin 50 metriä.

Televisiokuvien perusteella tässä lienee tuhdisti liioittelua, sillä Sörenstam olisi jättänyt samoilta tiiauspaikoilta pelanneista LPGA:n tähdistä osan taakseen bruttotuloksissa. Molempien sarjojen pelaajat löivät samoilta  tiiauspaikoilta, eikä  jatkuvasti kameroiden ristitulessa ollut Sörenstam erehtynyt tekemään bogia suurempia lukuja korttiinsa.

Julkkisten kisasssa Annika Sörenstam sekä 48-vuotias eläkkeellä omasta lajistaan baseballista oleva supertähti Derek Lowe kävivät  tiukan kisan, jota lähdettiin ratkomaan uusinnassa.

Voiton vei Lowe, molempien yhteistulos 72 reiän kisassa oli 294 lyöntiä (+6).