Matilda Castrénille 3 200 taalaa Australiassa: ”Väärät mailavalinnat ja huono tuuri veivät mahdollisuudet”

Matilda Castrén tarvitsee lauantaina huomattavasti paremman tuloksen selvitäkseen jatkoon

Vic Openn voiton Australiassa kuittasi Korean Hee Young Park uusinnan jälkeen. Matilda Castrénille jäi ensimmäisestä LPGA Tourin kisastaan hyviä muistoja.

Matilda Castrén karsiutui ennen viimeistä kierrosta selvällä marginaalilla Vic Openista. Kierrostulokset olivat 68-74-78, jolla sijaluvuksi tuli 59:s, mutta tuloslistalla nimen perässä lukee MC.

Castrén  kuittasi urakastaan virallista palkintorahaa 3 200 dollaria. Ote kirposi kolmannella kierroksella lauantaina.

”Kolmas rundi oli olosuhteiden puolesta kaikista haastavin.  Tuulta oli jopa 50-60 kilometriä tunnissa. Keli oli  kuulemma kisan historian kovin. Pari väärää mailavalintaa yhdistettynä huonoon tuurin kostautuivrajulla tavalla kierroksen toisella puoliskolla”, hän kuittasi kisaviikon.

Miesten kanssa samalla kentällä pelaaminen maistui San Diegoon muuttaneelle tourin tulokkaalle.

”Hyvä kokemus ja hieno kisa, fiiliis oli mainio. Tapahtua oli tyylikkäästi järjestetty.”

Torstaina Adelaidessa käynnistyvään LPGA Tourin Australian Openiin Castrén koettaa hankkia paikkaa tiistaina pelattavan karsinnan kautta.

Korealaisille kolmoisvoitto

Voittajaksi nousi sunnuntaina Korean Hee Young Park, joka kukisti kaksi maannaistaan uusinnassa. Kuvaava Korean naisgolfin tasolle on se, että maailmanlistalla ennen kisaa sijalla olevan Parkin edellä on 56 korealaisnaista. Toiveet paikasta olympiakoneeseen noususta ovat voitosta huolimatta teoreettiset. Urasa kolmannesta LPGA Tourin ykköstilasta hän sai 165 000 USA:n dollaria.