Matilda Castrén 11. Symetra Tourilla: ”Olen erittäin tyytyväinen kuuden viikon jaksoon”

Matilda Castrénilla on edessään vielä kaksi kilpailua tämän kalenterivuoden aikana

Matilda Castren kiritti pelikaverinsa Demi Runasin toiselle sijalle, joka olisi tuonut hänelle itselleen paikan US Openiin. Castrenin kausi päättyy joulun alla LPGA Tour Championshipiissa.

Matilda Castren (70-77-70-73,+2) jäi 12 lyönnin päähän ylivoimasen voiton Symetra Tourin finalisssa ottaneesta Frida Kinhultista.(-10). Päätöspäivänä Castrenille olisi riittänyt paikkaan US Openissa nousu toiseksi. Paukut eivät kuitenkaan kuuudetta perättäistä kisaansa pelanneella suomalaisella riittäneet. Tulos 73 oikeutti sijaan 11.. Taaloja hän kuittaa vajaat 4 000, ja sijoittuu viisi kisaa pelattuaan rahalistalla 16:ksi (29 819 dollaria).

Toiseksi kisassa nousi pelikaveri Demi Runas (66,-6) jonka päätöspäivän tulos oli koko kisan paras. Symetra Tourilla pelattiiin kymmenen kisaa. Tason leveyttä kuvastaa se, että kaikissa oli eri voittaja. Kolmessa viimeisessä Tourni kisassaan Castren oli sijoilla ensimmäinen , yhdekäsäs ja 11. Kun mukaan lasketaan kaksi ensimmäistäkin, keskimääräiseksi sijaluvuksi tulee 19.

Kisan voittajalla, 21-vuotiaalla Frida Kinhultilla oli äiti caddienään. Vanhemmat olivat motivoineet tytärtään ennen kisaa luvaten hänelle mahdollisesta voitosta oman Trackman lyöntitutkan.

Kahdella ensimmäisellä Symetra Tourin kaudellaan  Castrenin nparas sijoituksensa oli 28:ssa kisassa samainen 19., joten kehitys on ollut huimaa.

”Kuusi viiikkoa olen vetänyt kisoja putkeen. Olen melkoisen väsynyt. Vaikka paikka US Openiin jäi saavuttamatta, voin olla erittäin tyytyväinen etenkin kuuden viimeisen kisan jaksoon. Voitto Symetra Tourilla, kahdeksass sija LPGA Tourilla ja majorissa 23. ekalla yrittämällä”.”

Reilun viikon tauon jälkeen Castren osallistuu Floridan Tampassa LPGA Tourin kisaan. Hänellä on 98 prosentin todennnäköisyydellä jo nyt paikka LPGA Tour Championshipiin. (17.-20.12).