Matilda Castrén tavoittelee paikkaa Annika Sörenstamin tähdittämään kisaan karsinnan kautta

Matilda Castrén harjoittelee talvikaudella Suomessa käydessään Petteri Nykyn opastukseksssa Green Golfin hallissa

Toista kauttaan LPGA Tourilla käynnistävä Castrén on tänään mukana karsinnassa, josta kaksi parasta pääsee torstaina Lake Nonassa käynnistyvään kisaan.

Koronapandemian jätettyä LPGA Tourin kauden 2020 suunniteltua suppeammaksi, pelaajien kategoriat säilyvät muuttumattomina tälle vuodelle. Matilda Castrén on tässä yksi  sijaiskärsijöistä.

Pistelistalla 2020 saavuttamansa 77:s sija ei näy kategoriana. Syksyn 2010 karsinnoista ansaittu kortti tuo alhaisemman sijoituksen kisapaikoista taistellessa.

Torstaina Lake Nonassa, Orlandon lähistöllä käynnistyvään Gainbridge LPGA -kilpailuun hän jäi yhdeksänneksi varalle.  Sama tilanne on myös seuraavan, niinikään Floridassa pelattavan kisan osalta.

Mikäli kategoriat olisivat tulleet normikaavan mukaan alkavalle kaudelle, olisi suomalainen mahtunut mukaan molempiiin tapahtumiin.

Castrén on matkustanut Kalifornian kodistaan Floridaan, jossa hän asui yli kuuden vuoden ajan.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Matilda Castren (@matilda_castren) jakama julkaisu

”Maanantaina osallistun yhden kierroksen mittaiseen karsintaan, jossa on kaksi paikkaa kisaan tarjolla. Sitä reittiä koetan päästä mukaan myös seuraavalla viikolla”, Castrén kertoi GoGolfille sunnuntaina.

Ennen huhtkuun alussa pelattavaa kauden ensimmäistä majoria, Ana Insipirationia,  hän on LPGA:n listoilla jo ”sisällä” maaliskuun lopun Kia Classicissa.

Se pelataan hänen nykyisen kotikaupunkinsa San Diegon kupeessa Carlsbadissa.

Viiden kisan menestysputki nosti Tokion olympialaisiin vievän koneen siiville

Castrenin kausi LPGA Tourilla päättyi karsiutumiseen viimeisessä kisassa marraskuun puolivälissä.

Pelipaikat loppusyksyn US Openissa ja Tour Championshipissa jäivät niukasti saavuttamatta.

Kilpailuohjelmien osalta rikkonaisen vuoden aikana Castrén pelasi LPGA Tourin lisäksi myös Symetra Touria, jolla kilpaili ilman suurempaa menestystä vuosina 2018-2019.

Linna Golfia edustava Castrén pelasi lokakuun alusta 2020  kuusi kisaa ilman taukoa.

Näistä ensimmäisen (58.) jälkeen hän saavutti kolmessa seuraavassa kivikovat omat ennätyksensä.

Uran ensimmäinen major, Women´s PGA Champioship tuotti sijaluvun 23.

Seuraavalla viikolla Castrén voitti ensimmäistä kertaa urallaan Symetra Tourilla.

Vauhtiin päästyään hän ylsi vielä seuraavalla viikolla LPGA Touri kisassa ennätyksellisesti kahdeksanneksi.

Ahkerointi seuravilla kahdella viikolla tuotti vielä mainiot yhdeksännen ja 11:n sijan Symetra Tourilla.

Maailmanlistalla Castrén on 213.  Suomalaispelaajien keskinäisessä karsinnassa olympiapaikoista hän on ykkönen ennen Sanna Nuutista (248).

Näillä sijoituksilla, huomattavasti heikommillakin, saa paikan Tokion olympialaisiin.

Maakohtainen kiintio on kaksi pelaajaa, parivaljakon ykköshaastajan Ursula Wikströmin (338.) asemaa heikentää huomattavasti se, että LET:n kilpailut käynnistyvät vasta toukokuulla.

Karsinta päättyy kesäkuun lopulla.

Annika Sörenstam voitti tarunhohtoisella urallaan 94 ammattilaiskisaa, joista 72 kertaa LPGA Tourilla. Majoreissa hän oli ykkönen kymmenen kertaa

GETTY IMAGES

Gainbridge LPGA:n seuratuin pelaaja on yhden kisan mittaisen paluun pääkiertueelle tekevä Annika Sörenstam, joka on jo pitkään asunut ja vaikuttanut Lake Nonan alueella.