Matilda Castrén osoitti olevansa oikealla tasolla: ”En lähde vertailemaan itseäni muihin”

Matilda Castrénilla on edessään vielä kaksi kilpailua tämän kalenterivuoden aikana

Matilda Castrén on sijoittunut hienosti 25:nneksi uransa kolmannessa LPGA Tourin kisassa.

Matilda Castrén on sijoittunut hienosti 25:nneksi LPGA Tourin Marathon Classic -kisassa. 25-vuotiaan yhteistulos kisassa oli -5, päätöskierros kulki mukavasti yhden alle parin.

Vaivan palkaksi hän sai noin 13 000 dollaria, ja hän nousi tynkäkaudella rahalistalla 101:nneksi. Kilpailuja Castrénilla on takana vasta kolme.

Matilda jätti taakseen monta kovaa nimeä, kuten Lexi Thompsonin, Jessica Kordan ja Christie Kerrin. Samaan tuloksen suomalaisen kanssa päätyi tuoreella maailmanlistalla kolmantena majaileva  Nelly Korda.

Päätöskierrokselle Castrén lähti hyvällä asenteella.”En ole pahemmin tutkinut tuloksia, muuta kuin vähän silmäillyt. Mielellään en lähde vertailemaan itseäni muihin pelaajiin, vaan pelaan omaa peliä”, Castrén kertoi sunnuntaina.

Hän myös sanoi neljännen kierroksen alla menneensä tänä vuonna eniten eteenpäin henkisellä puolella.

”Pitkästä aikaa pelaan ilman suurta stressiä, se on suurin ero. Osaan hallita jännityksen ja kierroksen aikana tulevat mentaalihaasteet paremmin kun esimerkiksi vuosi, pari sitten.”

Sunnuntaina hän pystyi pitämään sijoituksensa tekemällä päätösreiälle birdien. Se oli päivän kolmas. Bogeja syntyi 18 reiän aikana vain kaksi. Hyvän sijoituksen hän petasi toisella kierroksella pelaamalla hienosti tuloksen 66 (-5).

Kisasta jäi hyvät fiilikset, vaikka joitain putteja ja lyöntejä jäi hampaankoloon. Oli mahtavaa pelata hyvistä sijoituksista, ja samalla varmistaa itselle, että oma peli on hyvällä tasolla”, Matilda kertoi.

”Perjantai oli huippukierros ja muut oli ihan hyviä peruskierroksia, joten tästä lähdetään rakentamaan loppukautta.”

Kilpailu oli terävintä kärkeä lukuunottamatta huipputasainen, sillä Matilda jäi yhdeksännestä sijasta vain kahden lyönnin päähän.

Voittoon pelasi lopulta tuloksella -15 Danielle Kang. Kolmatta Marathon Classic -kisan voittoa tavoitellut Lydia Ko jäi toiseksi lyönnin päähän voitosta. Uusiseelantilainen pelasi viisi viimeistä reikää neljä yli parin.

Viimeisellä reiällä hänelle olisi riittänyt voittoon par ja uusintaa bogi, mutta korealaislähtöinen entinen maailmanlistan ykkönen sortui tuplaan ja himoittu voitto jäi nyt saamatta. Toisen sijan Ko jakoi Jodi Ewart Shadoffin kanssa.

Suomesta LPGA Tourilla on ennen Castrénia pelannut ainoastaan Minea Blomqvist-Kakko, jonka sijoittui parhaimmillaan kiertueen rankingissa 44:nneksi.

Ensi viikolla LPGA Tourin ohjelmassa on Scottish Open, jonka Castrén päätti aiemmin jättää väliin kustannussyistä. Suomalaisväriä kisaan tuovat Ursula Wikström, Sanna Nuutinen ja Noora Komulainen. LPGA Tourin ja Ladies European Tourin yhteiskilpailussa palkintopotissa on 1,5 miljoonaa dollaria.

Matilda pelaa seuraavan kerran reilun kahden viikon kuluttua Walmart NW Arkansas Championshipissä. Sitä edeltävällä viikolla pelataan British Open, mutta paikka majorissa jäi tällä kertaa harmittavan lähelle.

”Paikka British Openiin jäi tällä kertaa lyönnin päähän, mutta paljon positiivista jäi käteen tältä viikolta. Tässä on nyt kaksi viikkoa aikaa valmistautua seuraaviin kisoihin”, Matilda päätti.

LPGA Tourin kilpailut on katsottavissa Viaplayllä.