Matilda Castrén näytti toistamiseen Lexi Thompsonille kaapin paikan – toisena New Jerseyn kilpailussa

Matilda Castrén piti pään lämpimänä aamun koleudessa Seaviewn Bay Coursella

Matilda Castrén (66,-5) sai unelma-alun LPGA:n kilpailulleen pelaamalla kymmenen ensimmäistä reikää kuusi alle parín.

Shoprite LPGA Classicin ensimmäinen päivä oli pilvetön ja päivän edetessä lämmin sekä tuuleton. Täydellinen scoorauskeli.
Aamun ensimmäisten lähtijöiden startatessa keli oli vielä kolea.

Matilda Castrénilla oli lähtiessään kierrokselleen  pipo lippansa päällä. Lämmittely suomalainen oli tehnyt huolella ja tulosta alkoi tulla kentän kolmannella. Birdien jälkeen hän teki seitsemällä seuraavalla vielä kolme birdietä ja eaglen, ollen ennen kahdeksaa viimeistä kuusi alle ja yksinään kisan johdossa.

Paras terä ainakin tuloksen osalta oli jo tylsynyt. Kaksi bogia syntyivät perätysten (15-16), kierroksen viides birdie vielä viimeisellä viheriöllä. Kärkipäässä on tiukkaa. Kun aamupäivän pelaajat ovat osuutensa loppusuoralla, tuloksella -6 kisaa johtaa So Yeon  Ryu.
Castrenin tavoin tuloskortin jossa on 66 lyöntiä (-5) ovat klubitalolle jo kiikuttaneet myös Nanna Koerstz Madsen, Inbee Park, sekä Brooke M. Henderson.

Castrénin pelikavereista kahdella bogilla kierroksen aloittanut Lexi Thompson sekä Patty Tavatanakit saivat tuloksekseen 68,-3.
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Thompsonja Castren pelasivat  yhdessä LPGA:lla. Voitot ovat suomalaiselle täten 1-0. Sama on tilanne Solheim Cupin otteluissa. Castrén ja Anna Nordqvist voittivat ensimmäisen päivän nelipallossa Thompsonin ja parinsa Mina Harigaen luvuin 4/3.

Matildan yleensäkin vahvat perustilastot eivä juuri normaalista poikkea meneillään olevassa kisassa. Avauksista yhdeksän 14.sta osui väylään, lähestymisisistä 16 oikealla lyöntimäärällä viheriöön. Putteja oli tasan 30.

Edellisvuoden kilpailussa Castrén valahti mainiosta kahden päivän tuloksestaan (68-69,-5)  kahden seuraavan päivän aikana sijalle 58.
Nyt pelataan vain kolme kierrosta, jonka mittaisen kisan Lexi Thompson voitti noustessaan 2019 Shoprite Classicin voittoon samalla kentällä.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan suorana kaikkina kolmena päivänä. Perjantain ja lauantain  lähetysaika on 20.00-23.30.