Matilda Castrén häikäisi kisan alussa ja lopussa – Ranskan Celine Boutier kukisti supertähdet New Jerseyssa

Matilda Castrénilla oli  New Jerseyssa varsin kaksijakoinen kilpailu tuloskunnon osalta

Matilda Castrén (66-74-67,-6) sijoittui 27:ksi LPGA:n kisassa Seaview Golf Clubilla häviten kolmen kierroksen kisassa Celine Boutierille kahdeksan lyöntiä.

Ranskan Celine Boutierista tuli sunnuntaina LPGA:n kauden toinen eurooppalaispelaaja joka on voittanut kiertueen kisan USA:ssa. Matilda Castrénin Solheim Cupin joukkuekaveri iski sunnuntana tauluun luvut 63,-8 singahtaen lyönnillä ohi kisaa johtaneiden Korean supertähtien Inbee Parkin, Jin Young Kon ja Kanadan Brooke M. Hendersonin.

Neljättä kautta LPGA:lla pelaavalle ranskalaiselle  voitto oli toinen, mutta ensimmäinen USA:n maaperällä. Ensimmäisen hän saavutti 2019 Australiassa.
Boutierin meriittilistalla erittäin korkealla on puhdas saldo vuoden 2019 Solheim Cupista, (neljä voittoa, ei tappiota), sekä syyskuun alun ottelusarjasa voitto omassa kaksipelissään.

”En vielä oikein ymmärrä, että voitin LPGA tämän kisan (LPGA Shoprite Classic). Löin erittäin hyvin finaalipäivänä ja pistin oikeissa paikoissa putit sisään”,  hän kommentoi voittajille varsin tyypilliseen tapaan saavutustaan.

Tulostaso etenkin kisan kolmantena päivänä oli kova, 11 ensimmäistä pelaajaa olivat neljän lyönnin sisällä.

Matilda Castrén nousi viimeisellä yhdeksiköllä

Matilda Castrén sai kilpailuun loistostartin perjantaina. Hän oli kymmenen reiän jälkeen kuusi alle ja kisan kärjessä.

Tämän jälkeen suomalaistähti uinahti tuloksellisesti  35 reiän ajaksi pelaten jakson viisi yli parin pudoten jatkoonpäässeistä häntäpäähän. Loppukiri oli taas huima, viimeisen ysinsä (kentän reiät 1-9) hän pelasi viisi alle nousten sijalle 27.  Edellisvuoden kisassa sijoitus oli 58.

Pitkä uinahdus kisan keskellä, etenkin lauantain kierros 74,+3 pohjautui heikkohin lähestymisiin. Hän osui vain kymmenen kertaa oikealla lyöntimäärällä viheriöihin.
Solheim Cupin jälkeisissa LPGA:n kisoissa sijoitukset ovat olleet koviin odotuksiin nähden tavanomaista vaisummat 42:s ja 27. Edellisesssä kisassa vain kohtuullisia kierroksia oli kaksi kolmesta, nyt vain yksi.

Alkavalla viikolla Castrén näyttää taitojaan toisessa New Jerseyn kisassa, Founders Cupissa, jossa kierroksia on neljä ja palkintopotissa päättyneeseen kisaan lähes tuplamäärä,  kolme miljoonaa taalaa. Kisan kolme viiimeistä voittajaa ovat raskaamman sarjan menestyjiä, Anna Nordqvist, Inbee Park sekä Jin Young Ko. Kaudella 2020 kisaa ei koronan takia pelattu.