Hyppää pääsisältöön

Lumoava Argentiina - kulttuuria, ruokaa, viiniä, tangoa, golfia ja paljon muuta

Argentiina on ehdottomasti kokemisen arvoinen kohde, ainakin kerran elämässä.

Buenos Aires on Argentiinan pääkaupunki ja samalla maan suurin kaupunki. Buenos Aires tarkoittaa suomeksi `hyvät ilmat`. Kaupunki on täynnä kansainvälistä tunnelmaa ja väriä, kaupunkia kutsutaan myös latinalaisen Amerikan Pariisiksi. Buenos Aires on hyvä ostoskaupunki, hintataso on edullinen lukemattomissa kaupoissa, ostoskeskuksissa ja markkinoilla. 

argentiinatango.jpg

Tango on iso osa argentiinalaista kulttuuria.
Tango on iso osa argentiinalaista kulttuuria.

Jokaisen Buenos Airesissa vierailevan kannattaa ehdottomasti kokeilla tai vähintään ihailla paikallista tangoa. Tango on täynnä draamaa ja tulisia tunteita, johon monen mielestä kulminoituu argentiinalaisten luonne. Kaupungista löytyy satoja tangokouluja jonka lisäksi tanssiin saattaa törmätä jopa keskellä katua – ei ole lainkaan epätavallista että paikalliset ryhtyvät spontaanisti tanssimaan. Juhliminen on latinoissa veressä, ja se näkyy iltaisin kaupungin kynttilöiden valaisemista ravintoloista, jotka ovat useasti auki jopa vuorokauden ympäri. 

La Boca on yksi kaupungin eurooppalaishenkisistä kaupunginosista jossa italialainen kulttuuri värikkäine pelitaloineen ja nostalgisine baareineen, kahviloineen ja ravintoloineen tulee vahvasti esiin. Yksi alueen vetonauloista on La Boca -jalkapallojoukkue jossa itse Diego Maradona on pelannut ja valmentanut.

SanTelmo.jpg

La Boca -jalkapallojoukkue on yksi alueen vetonauloista.
La Boca -jalkapallojoukkue on yksi alueen vetonauloista.

San Telmo on monesti Greenwichiin verrattu kaupunginosa, joka lukeutuu Buenos Airesin kauneimpiin ja vanhimpiin kaupunginosiin. Tähän historialliseen alueeseen kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa.

Paikalliseen elämäntyyliin voi käydä tutustumassa Parque Lezaman -puistossa. Puiston penkit täyttää arkisin shakinpelaajat ja argentiinalaista mateteetä nauttivat herrasmiehet ja pariskunnat. Viikonloppuisin puistossa pidetään suuret käytetyn tavaran markkinat.

patagonia.jpg

Pohjois-Patagonian upeat järvimaisemat houkuttelevat matkustajia.
Pohjois-Patagonian upeat järvimaisemat houkuttelevat matkustajia.

Pohjois-Patagonian alueelta löytyy uskomattoman upea järvi, joka sijaitsee aivan Andien juurilla. Pohjois-Patagonian kauniit vuoristojärvet, vehreät metsät ja raikas ilma irrottavat ajatukset taatusti arjesta. Täällä saa rentoutua ja pelata golfia Jack Nicklauksen ja Greg Normanin suunnittelemilla kentillä. 

argentina.jpg

Barilocheen voi matkustaa upean "seitsemän järven reitin" kautta.
Barilocheen voi matkustaa upean "seitsemän järven reitin" kautta.

Bariloche on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Argentiinan Patagoniassa. Barilochen syvänsinisten järvien ja vuorien keskellä sijaitsee Llao Llaon upea golfkenttä. Barilochen kaupunki on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, ja kaupungista kannattaa tehdä veneretki kansallispuistoon, jossa pääsee nauttimaan alueen ainutlaatuisesta ja historiallisesta luonnosta sekä maisemista.

Barilochesta itään sijaitsee Valdésin niemimaa jota pidetään yhtenä maailman monipuolisimmista luontokohteista. Täällä voit törmäta pingviini-, merileijona- ja merinorsulaumoihin sekä valtaviin valaihin. Valaat tulevat niemimaalle kasvattamaan poikasiaan ja täältä saat varmasti ainutlaatuiset reissukuvat.

Golfresepti järjestää ensi keväänä 13 vuorokauden ryhmämatkan tähän lumoavaan kohteeseen. Matkalla on kolme etappia, joissa pelataan yhteensä kuusi kierrosta golfia Argentiinan huippukentillä. Lue lisää Golfreseptin Argentiinan matkasta.

Osallistu Destinations Tourille Tahkolla 12.8. ja voita green fee + majoituspaketti Argentiinaan.