Linus Väisänen kolmas Nordic Leaguen kisassa – Ruuskan viimeinen kierrostulos 62

Linus Väisänen pelaa voitosta Alastarossa.

Linus Väisänen jäi lyönnnin päähän uusinnasta PGA de Catalunyassa pelatussa NL:n kolmannessa kisassa. Lauri Ruuska on esittänyt suomalaisista parhaita otteita.

Nordic Leaguen neljästä talvikisasta on pelattu Espanjan Tarragonassa (Lumine) ja PGA de Catalunyassa Barcelonan yläpuolella kolme. Viimeinen käynnistyy maanantaina.

Linus Väisänen (71-65-66) jäi lauantaina päättyneessä kisassa lyönnin päähän uusinnan kautta voittaneesta Tanskan Jeppe Huldahlista.

Lauri Ruuska ( 77-68-62) pääsi hänkin vauhtiin resortin kakkoskentällä, Tour Coursella pelaamillaan kahdella viimeisellä kierroksella. Lauantain 62 (-8) oli koko kisan paras, samaan ylsi myös Huldahl.

Suomalaisia talvikisoissa on ollut mukana toistakymmentä. Ruuska on pelannut parhaiten, sijaluvut ovat kolmas, 23:s ja kahdeksas.  Väisänen on päässyt kolmessa kisassa kahdesti jatkoon. Ensimmäisessä ammattilaisena pelaamassaan kilpailussa Lauri Ruuskan kanssa kolmatta sijaa jakanut Matias Honkala on karsiutunut kahdessa seuraavassa.

Tourin pistelistalla kolmikko on sijalukukujen 7-17 välissä, muu suomalaiset kaukana sijoilla 60+.

PGA de Catalunyan kisoissa uutta nousua urallee hakee myös Italian Matteo Manassero, jonka pelipaikat ET:lle ovat monta vuotta kestäneen alavireen johdosta melkeinpä tukossa. Ensimmäisessä kisassa Manassero karsiutui tuloksin 80-69.