Hyppää pääsisältöön
Oliver Lindell yrittää tehdä Challenge Tourilla "pulkkaset" kauden 2018 aikana
Nikke Tyry

Lindell viimeistelee kliinisesti karsinnoissa

Seurasin ensimmäiset yhdeksän reikää Oliver Lindellin peliä. Se oli ensimmäinen kerta kun näin 19-vuotiaan pelimiehen kentällä. Toiminta on vakuuttavaa.

Oliver Lindell hallitsee kaikki lyönnit. Ennen kaikkea pelistä paistaa, että kyseessä on peluri isolla sydämellä. Kentän ulkopuolella Lindell saattaa välillä vaikuttaa levottomalta, mutta mailojen varressa hän on kuin kotonaan.

Ensimmäinen ysi lähti liikkeelle heti kovalla kokeella. Ykkösellä helposta paikasta wedge livahti greenin oikealta puolelta ohi ja hyvän chipin jälkeen par-puttiin jäi kolme metriä. Se saattoi olla kisan kannalta iso putti. Putti näytti jo jäävän lyhyeksi, mutta viimeisellä hönkäyksellä, pienen harkinnan jälkeen se putosi reikään.

Kakkosella Lindell onnistui samanmittaisessa birdieputissa. "Muutin vähän otetta, käytän claw-grippiä, nyt on enää yksi sormi putterin reunalla, kun ennen oli kaksi", Lindell kertoi putin jälkeen. Siirryttyään kyseiseen otteeseen, on tilille napsahtanut kolme top-10 sijoitusta.

Kolmosella Lindell selviytyi vaikeasta par-nelosesta hyvällä up´n downilla. Nelosella meni ensimmäinen putti ohi koko päivänä noin kolmesta metristä - tuloksena par. Viidennellä osui jälleen, tällä kertaa kymmenestä metristä.


Seiskalla korttiin hyvä par, kuten myös kasilla jossa chippi meinasi kolahtaa sisään forelta. Etuysin viimeisellä väylällä oli kolmannen birdien aika. Lindell löi draivi-rauta-2 15 metriin, josta eagleputti oli kokeneesti reiän vieressä. Ensimmäisen ysin tulos 33 (-3) nosti Lindellin kisassa tulokseen -2 jakamaan sijaa 53. Nousua on tullut lähes 20 sijaa.


Lindell pyysi kohteliaasti, että GoGolfin toimitus ei lähtisi mihinkään kun peli kulkee. Lupasin siirtyä nopean artikkelin jälkeen takaisin kannustusjoukkoihin.

Suomalaisten tulokset ovat olleet hyviä myös Lindellin lisäksi kolmantena päivänä.

Kim Koivu on parhaana yhteistuloksessa -3. Kolmannen päivän ensimmäiset yhdeksän reikää Hills -kentällä sujuivat kaksi alle. Väylille 1 ja 3 tulleet bogit ovat pudottaneet Koivun hetkellisesti jakamaan sijaa 45.

Kalle Samooja on kierrostaan -1 pelattuaan yhdeksän reikää. Yhteistulos -2 oikeuttaa sijaan 54 samassa tuloksessa Lindellin kanssa.

Roope Kakko on kierrostaan kolme alle ennen kolmea viimeistä reikää. Kolmeen viimeiseen reikään mahtuu kaksi par-vitosta. Yksi tai kaksi onnistumista loppuun ja voidaan puhua todellisesta huippukierroksesta. Roopen yhteistulos on +1 ja sijoitus 87.

Mikael Salmisen etuysi oli vaikea. Yksi bogi ja yksi tupla. Päivän tulos +3, kisan tulos sama. Sijoitus 115, cut-rajaan matkaa neljä lyöntiä.

Linus Väisänen ei ole myöskään saanut kirivaihdetta päälle. Hän on etuysin jälkeen par-tuloksessa jakaen kisassa sijaa 144 kokonaistuloksella +8. Cut on jo yhdeksän lyönnin päässä.

 

GoGolf suosittelee