LET käynnistyy torstaina Etelä-Afrikassa – mukana viisi suomalaisnaista

Sanna Nuutinen sijoittui vuonna 2020 Ladies European Tourin rankingissa viidenneksi.

Ladies European Tour käynnistyy huomenna Etelä-Afrikassa, kun West Lake Golf Club emännöi Investec South African Women’s Openia. Mukana viivalla on kuusi suomalaista pelaajaa.

Sanna Nuutinen, Ursula Wikström, Karina Kukkonen, Elina Nummenpää ja Tiia Koivisto pääsevät pitkän odotuksen jälkeen kilpailemaan Euroopan pääkiertueella Ladies European Tourilla.

Poikkeusoloissa kauden avaus viivästyi toukokuulle, mutta kilpailuja kaudella on yhteensä 26, mikä enemmän kuin pitkään aikaan. Lisäksi kalenterista löytyvät olympialaiset ja Solheim Cup.

Kauden avaus pelataan torstaista lähtien Etelä-Afrikassa, jossa pelataan maan avoimet kilpailut. Palkintopotissa on 200 000 euroa.

Viime kausi oli kiertueella tynkä, mutta suomalaisille ilonaiheita tuotti erityisesti Sanna Nuutisen menestys. Ahkerana harjoittelijana tunnettu Nuutinen sijoittui kiertueen rankingissa upeasti viidenneksi, mikä on kaikkien aikojen korkein sijoitus kiertueella.

Nuutinen sijoittui viime kaudella kaksi kertaa kolmanneksi ja nappasi yhteensä viisi top 10 -sijoitus. Näistä yksi tuli kiertueen finaalissa Andalucian Openissa, jossa neljäs sija tuotti noin 30 000 euroa palkintorahaa.

Yhteensä Nuutisen saldo palkintorahojen osalta oli noin 86 000 euroa Ladies European Tourin osalta. Osallistuminen kahteen LETAS-kiertueen kisaan tuotti noin 7 400 euroa.

Maailmanlistalla Nuutinen on sijalla 248. Suomalaisista hänen edellään on ainoastaan Matilda Castrén (177:s).

Suomalaisnaisista kolmanneksi korkeimmalla maailmanlistalla on Ursula Wikström, jonka sijoitus on 361:s. Kokenut pelaaja on pelannnut LET-kiertueella kaudesta 2004 lähtien, ja kakkosijoja hänellä on kertinyt yhteensä viisi.

Pitkällä urallaan Wikström on tienannut palkintorahaa LET:llä noin 750 000 euroa.

Mielenkiintoinen nimi kisassa on Tiia Koivisto, joka voitti viime kaudella LETAS-kiertueen rankingin. Viidestä pelaamastaan kisasta hän voitti yhden ja heikoin sijoitus oli 11:s.

27-vuotias Koivisto on pelannut ammattilaisena vuodesta 2016 lähtien. Vuodesta 2017 lähtien Koivisto on pelannut LETAS-kiertueella nousujohteisesti, joten tänä vuonna hänellä on toivottavasti edessään läpimurtokausi Ladies European Tourilla.

Viime vuonna Koivisto sijoittui kiertueen rankingissa 71:nneksi.

Nummenpään paras sijoitus viime kaudella oli 27:s ja Karina Kukkosen 36:s.

Viime vuonna LET:n rankingin voitti ylivoimaisesti Tanskan Emily Kristine Pedersen, joka voitti peräti neljä kilpailua ja sijoittui British Openissa 11:nneksi. 25-vuotias juutti ei kuitenkaan ole mukana kauden avauskilpailussa.