Lauri Ruuska 12:s Skotlannissa – Kiira Riihijärven karsiutumiskierre jatkui Epson Tourilla

Lauri Ruuskan kuntokäyrä osoittaa vahvasti oikeaan suuntaan ennen Vierumäki Finnish Challengea. KUVA: GETTY IMAGES

Lauri Ruuska (-9) tehtaili neljään kierrokseen peräti 19 birdieä ja eaglen jatkaen hyviä esityksiään Challenge Tourilla. Kiira Riihijärvi haki LPGA:lla takkuilleeseen peliinsä vauhtia haastajakiertueelta. Tuloksena oli 11:s perättäinen karsiutuminen.

Lauri Ruuska (69-69-68-69,-9) pelasi tuloksellisesti erittäin tasaisen kilpailun Scottish Challengessa. Sijoitus kymmenen joukkoon jäi vain lyönnnin päähän, kolmatta sijaa jakaneet kolme pelaajaa olivat kolme lyöntiä edellä.

Voittaja Sam Bairstow (-15) oli kuusi lyöntiä parempi. Ruuska oli englantilaista vasuria edellä birdien määrässä (19-18), eaglet menivät tasan (1-1), mutta bogeja sekä tuplia Bairstow väisteli huomattavasti suomalaista paremmin.

Ruuska on viidessä viimeisessä CT:n kisassa päässyt neljä kertaa jatkoon, sijaluvut kahdeksas ja 12:s ovat hyvin rohkaisevia seuraavan viikon Vierumäen CT-kisaa ja loppukautta ajatellen.

Skotlannin saavutus nostaa hänet Road to Mallorca -listan sijalle 95. Suomalaisista ovat sadan joukossa myös Matias Honkala (75.) sekä Roope Kakko (89.)

Heinäkuun alussa Ruuska oli paras Finnish Tourin EEZY Openissa Pirkkalassa.

Kiira Riihijärvellä vastatuulta USA:ssa

Kiira Riihijärvi teki kauden toisen pikavisiitin Epson Tourille, jolla hän edellisvuonna voitti kerran ja sijoittui yhteensä kuudesti kymmenen joukkoon.

Kiira Riihijärvi pyrkii seuraavaksi kääntämään tuloskuntoaan oikeaan suuntaan Pohjois-Irlannissa ja Kanadassa pelattavissa LPGA:n kisoissa. KUVA: EPSON TOUR

Kalenterivuosi 2023 käynnistyi Riihijärven osalta ”lämmittelykisalla” Epson Tourilla.
Floridassa pelatussa kisassa tulos oli upeasti toinen, ja neljäs perättäinen sijoitus viiden joukossa kun mukaan lasketaan edellisvuoden kolme viimeistä kisaa.

Ennusmerkit olivat todella lupaavat Riihijärven menestykselle pääkiertueella

LPGA:n kisojen käynnistyttyä menestys on jäänyt kuitenkin kauas odotetusta.

Etenkin lähestymislyöntiensä kanssa takkuillut oululainen on karsiutunut yhdeksässä ensimmäisessä henkilökohtaisessa kisassaan.

MC tuli merkinnäksi myös pääkiertueen ainoassa parikilpailussa, jossa Matilda Castren saavutti yhdessä Kelly Tanin kanssa toistamiseen toisen sijan.

Indianassa pelatussa Epson Tourin kisassa pelit päättyivät perjantaina karsiutumiseen tuloksin 75-77. Jatkopaikka olisi vaatinut kuusi lyöntiä paremman tuloksen.

Kiira Riihijärvi on Sanna Nuutisen tavoin mukana LPGA:n ja LET:n yhteiskilpailussa, joka käynnistyy Pohjois-Irlannissa tulevana torstaina.