Hyppää pääsisältöön

Uudistuneen Kurkin manifesti

*** rennomman golfin suunnannäyttäjä***

Olemme koko tämän kauden julistaneet tekevämme golfista entistä hauskempaa ja rennompaa Kurkissa. Jotta ymmärtäisit paremmin mitkä ovat tavoitteemme ja miksi, päätimme julkistaa alla olevan ”manifestin”.
 
Johdanto/taustaa
Uudistuneen Kurkin toiminta-ajatus ei ole vain päästä temmattu. EGCOA (European Golf Course Owners Association) on tutkinut golftoimialaa Euroopan laajuisesti ja laatinut The Future of Golf 2020 -vision (www.thefutureofgolf.eu). Visiossa on kiteytetty neljä keskeistä teemaa, joita kehittämällä voidaan lisätä golfin houkuttelevuutta ja hyvinvointia. Teemat peräänkuuluttavat kentiltä lisää:
 
1. Joustavuutta
2. Yhteenkuuluvuutta
3. Hauskuutta
4. Perheiden huomioimista
 
Me Kurkin hallituksessa seisomme EGCOA:n laatiman vision takana ja kerromme nyt edellä mainittujen teemojen avulla, miten viemme vision käytäntöön uudistuneessa Kurkissa.
 
Joustavuus
Vision viesti kiteytettynä: Uusien sukupolvien lajiuskollisuus ei ole elinikäistä sitoutumista. Nykyinen täysjäsenyys/-osakkuus ei sovi kuin paljon pelaaville. Mikään malli ei sovi kaikille, on löydyttävä uusia joustavia jäsenyyden- ja pelaamisen malleja. Golfyhteisöjen on vähennettävä perinteistä Country Club -imagoa. Vanhoillinen imago tulee poistaa. Palvelujen ketteryyttä, muutosherkkyyttä ja nopeutta tulee lisätä. On luotava joustavia yksilön tarpeita huomioivia jäsenyys- ja hinnoittelumalleja, uudenlaisia tapoja kilpailla, jopa kokonaan uusi kilpailemisen kulttuuri.
 
Me Kurkissa haluamme poistaa jäykkyyden ja joustamattomuuden rajat golfin pelaamisesta. Seuraavassa esittelemme muutamia esimerkkejä siitä, miten me olemme päättäneet lisätä joustavuutta:
Me Kurkissa hinnoittelemme pelaamisen joustavasti, jotta kaikilla olisi mahdollisuus pelata golfia. Sen takia loimme Uunon ja Play63 pelituotteet. Tulemme jatkossakin kehittämään joustavia hinnoittelumalleja vastataksemme kysyntään.
Me joustamme golfin pukeutumissäännöissä. Kurkissa voit pelata farkuissa tai vaikkapa pelkät shortsit jalassa, ilman paitaa jos siltä tuntuu. Kunhan teet sen hyvän maun rajoissa. Klubilla pidetään kuitenkin paidat päällä.
Meillä saa pelata golfia koirien kanssa, jos se vain pelikavereille sopii ja siitä ei ole häiriötä muille pelaajille
Meille on OK jos haluat joskus juoda oluen kentällä, kunhan viet roskat pois ja käyttäydyt asiallisesti
Meillä saat pelata juuri niillä säännöillä kuin haluat, kunhan kuljet muiden ryhmien mukana ja kentälle ei aiheudu haittaa. Varsinaiset kilpailut ovat asia erikseen.

Yhteenkuuluvuus
Vision viesti kiteytettynä: Ihmisten vapaa-aika vähenee ja pirstoutuu. Ihmisillä on halu yhdistää ja harrastaa monia aktiviteetteja ja hyötyjä. Halu kuulua moneen ryhmään. Ihmiset eivät rakastu golfiin koska eivät ole tarpeeksi sitoutuneita ihmisiin ja yhteisöihin. Golf ei ole ensisijaisesti urheilua vaan laatuajan viettämistä ihmisten kanssa. Golfyhteisöjen tulisi vähentää sitoutumispakkoa ja kynnystä golfin aloittamiseen, esim. green card -kurssit tulisi muuttaa yksinkertaisemmiksi. Golfyhteisöjen tulisi poistaa tarpeettomia etikettejä esim. pukeutumisen osalta. Lisää yhteisöjen suvaitsevuutta uusien pelaajien suhteen, yksilön hyväksymistä, ”kotiin tulemisen tunnetta”. Golfyhteisöjen tulisi luoda uusia aktiviteetteja: nimi, foot, bike, juoksu, frisbeegolf jne.
 
Me Kurkissa haluamme että tullessasi Kurkiin tuntisit olevasi kotona. Uudistusten myötä ei ole mahdollista että jokainen näin kokisi. Ei kokenut ennenkään. Me olemme valinneet tämän suunnan. Luotamme siihen että riittävän suuri joukko ihmistä ihastuu uudistuneeseen rennompaan golfiin profiloituneeseen Kurkiin ja haluaa pelata meillä usein. Seuraavassa muutamia esimerkkejä siitä, miten me olemme päättäneet lisätä yhteenkuuluvuutta:
GoGolf on juuri sen kaltainen yhteisö johon Kurk haluaa samaistua. GoGolf on Suomen rennoin ja hauskin golfyhteisö ja sen takia toimimme heidän nimen alla. Me haluamme, että kaikki golfarit voisivat nauttia järkevän hintaisesta pelaamisesta myös muilla Suomen golfkentillä. Meille on siis ok, että käyt välillä vieraissa – pelaaminen muilla kentillä on virkistävää ja tuo uutta virikettä pelaamiseen. Kaikki Kurkissa kerran pelanneet liittyvät GoGolf-yhteisön jäseneksi.
Me haluamme että Kurkissa golfin aloittaminen on niin helppoa kuin vain mahdollista. Lajin aloittaminen vaatii rohkeutta. Me uskomme siihen, että madaltamalla kaikin keinoin golfin aloittamisen kynnystä, saamme lajin pariin lisää pelaajia. Sen takia green card -kurssimme ovat Suomen edullisimpia ja lajin kokeileminen on mahdollista ilman omien mailojen hankkimista.

Hauskuus – ajat ovat muuttuneet, muuttuuko golf!
Vision viesti kiteytettynä: lajiin yhdistetään sanat: tylsä, kallis ja muodollinen . ”Puristit” haluavat pitää golfin sellaisena kuin se on aina ollut. Nuorempien sukupolvien käsitys hauskasta poikkeaa vanhemmista. Golf tarvitsee lisää hauskuutta kaikissa sen muodoissaan; pelimuodoissa, fasiliteeteissa, toimintatavoissa, jne.
 
Me Kurkissa haluamme golfin olevan hauskempaa. Koska hauskuus on yksilöllistä, me haluamme kaikilta pelaajilta suvaitsevuutta hyväksyä hauskuus kaikissa sen muodoissa. Seuraavassa esitämme muutamia esimerkkejä siitä miten me olemme päättäneet lisätä hauskuutta:
Musiikilla on lähes kaikille meille viihdyttävä ja rentouttava vaikutus. Meillä soivat klubilla viimeisimmät maailman hitit. Ne soivat kovempaa kuin normaalilla klubilla, mutta silti voit seurustella ystäviesi kanssa ja pitää hauskaa. Meillä soi musiikki myös rangella, jotta viihtyisit siellä pidempään vaikka kavereiden kanssa kisaillen. Jos musiikki häiritsee rangelta löytyy hiljaisempi alue studion alapuolelta. Meille on ok jos otat kierrokselle mukaan oman kaiuttimesi ja soitat musiikkia mikäli pelikaverisi sen vain hyväksyvät. Huolehdit toki siitä ettei muut kentällä pelaavat siitä häiriinny.
Me tuomme golfiin hauskuutta myös tuomalla uusia kulkuneuvoja liikkumiseen kentällä perinteisten golfautojen lisäksi. Meillä saa käyttää kaikkia niitä kulkuneuvoja jotka eivät riko kenttää tai hidasta peliä.
Klubilta saat ämpäreittäin wingsejä

Perheet
Vision viesti kiteytettynä: perheiden yhteinen aika on kortilla. Asioita, joita voidaan tehdä yhdessä perheen kanssa tulee lisätä. Naiset kokevat suurta velvollisuudentuntoa perhettä kohtaan ja tämä estää heitä harrastamasta paljon aikaa ja rahaa vievää harrastusta. ”Naiset ovat perheiden ajan- ja rahankäytön portinvartijoita”. Naisten ydinarvot eivät kohtaa perinteisesti golfiin liitettyjen arvojen kanssa. Mielikuvat tylsästä, hitaasta, kalliista ja muodollisesta lajista erilaisine myytteineen ovat myrkkyä erityisesti nykynuorille. Nuoret hakevat erilaisia asioita vapaa-ajalta ja sitoutuvat eri tavalla ja syistä verrattuna vanhempiinsa.
 
Me Kurkissa haluamme perheiden viettävän enemmän aikaa yhdessä. Seuraavassa muutamia esimerkkejä siitä, miten me olemme päättäneet huomioida perheitä:
Kurkissa koko perhe voi pelata edullisesti. Lanseerasimme noin kuukausi sitten perhelähdöt, jossa koko perhe voi pelata yhdessä edulliseen hintaan.
Tulemme kiinnittämään pelaajahankinnassa erityistä huomiota nuorten ja naisten saamiseksi lajin pariin
Tulemme lisäämään tulevaisuudessa palveluita, jotka tukevat perheiden tai vanhempien viihtyvyyttä Kurkissa, esim. rakentamalla leikkipaikkoja tai järjestämällä jopa lastenhoitopalveluja mikäli sellaiselle on kysyntää.
Toivomme että viihdyt uudessa uudistuneessa rennossa Kurkissa!
 
Oy Kurk Golf Ab

Paavo Kettunen
Hallituksen puheenjohtaja

Joakim Frimodig                    Hans Weckman
Hallituksen jäsen                    Hallituksen jäsen