Hyppää pääsisältöön
Anja Luomi ja Kjell Paul asuvat ja vaikuttavat Linna Golfissa läpi kauden
Kjell Paul

Koukussa Linna Golfiin: "Tämä on meidän kesämökki"

Mikäli suunnittelet vierailua Linna Golfiin ja haluat paikallista peliseuraa, pyydä caddiemasteria järjestämään Anja Luomi ja Kjell Paul samaan ryhmään.

Kaikilla kotimaisilla golfkentillä on heavyuserinsa, jotka usein ovat myös muuten aktiiviisia golfyhteisönsä riennoissa ja sosiaalisessa elämässä.

Anja Luomi ja Kjell Paul tutustuivat Linna Golfiin ennen kentän virallista avautumista.

”Lähdimme tutustumaan kenttään. Heti ensimmäisellä tiiauspaikalla minuun teki valtavan vaikutuksen naisten tiiauspaikkojen laadukkuus. Ne olivat yhtä isoja kuin miesten, tasaisia ja kauniita. Minua oli pitkään ottanut päähän ja ihmetyttänyt se, miksi lähes kaikilla pelaamillani kotimaisilla kentillä naisten tiiauspaikat olivat niin pieniä, nuhruisia ja usein epätasaisia”, muistaa Anja Luomi ensikokemuksensa Linna Golfista.

Päätös syntyi nopeasti. Luomi ja miehensä Kjell Paul hankkivat osakkeet Linna Golfista. Myöhemmin, kun nykyinen klubitalo siirtyi nykyiselle paikalleen aivan kentän kupeeseen, he ostivat sen toisesta kerroksesta kakkoskodin, ”kesämökin”, jossa ovat viettäneet käytännössä kaikki kesät.

”Tiiauspaikkojen kunto ja siisteys ratkaisivat. Tämä paikka tuntui sellaiselta, jossa halusimme olla mukana”, Kjell Paul säestää vaimoaan.

kjell_paul_opetuksessa.jpg

Kjell Paul on ottanut tavoitteekseen saada tasoituksensa takaisin singel-lukuihin
Kjell Paul on ottanut tavoitteekseen saada tasoituksensa takaisin singel-lukuihin

Alkanut pelikausi ja kesä ovat Helsingissä asuvalle pariskunnalle jo 16:s Hämeenlinnassa.

”Vietämme Linna Golfissa käytännössä koko kauden. Pelikierroksia on parhaimmillaan kertynyt toistasataa, nykyisin ehkä 70-80 kautta kohden. Päivä alkaa yleensä rangeharjoittelulla tai puttiviheriöllä, jonka jälkeen syömme aamiaisen ja lähdemme kierrokselle. Pelin jälkeen aika kuluu klubitalolla tai yläkerrassa. Oman valinnan mukaan täällä voi olla joko keskenään tai seukata tuttujen ja tuntemattomien kanssa”, Anja Luomi kuvailee idylliään.

Kjell Paul ja Anja Luomi tekevät edelleen jonkin verran töitä, jotka he pääsääntöisesti pystyvät kesäisin hoitamaan mökiltään.

”Linna Golf on kyllä koukuttanut meidät positiivisella tavalla. Vaikka täällä on vain yksi kenttä, se antaa jatkuvasti uusia haasteita, eikä siihen tunnu koskaan kyllästyvän. Tärkeä osanen on tietysti se, että olemme kasvaneet hyvin vahvasti sisään tähän yhteisöön ja sen toimintaan. Tänne on aina ihana tulla, ilmapiiri kentällä ja klubilla on älyttömän levollinen ja rauhoittava”, Kjell Paul määrittää.

”Se on Jarmo täällä, moi”

Pariskunta Kjell Paul & Anja Luomi on alusta asti ottanut aktiivisen roolin golfyhteisön yhteisissä tapahtumissa ja toiminnan kehittämisessä.

Golftuomarin pätevyyden omaava Kjell Paul paalutti kenttäyhtiön johdon pyynnöstä uusiksi 15:n estepaalut. 

”Täällä ei ole yhtään toimikuntaa, mutta paljon tapahtumia. Olemme olleet ideioimassa seuran kisoja, valmennustoimintaa ja osallistuneet käytännössä kaikkiin Linna Golfissa pidettäviin kansainvälisiin kisoihin vapaaehtoisina hyvin erilaisissa hommissa.”

Seura on jäsenmäärältään pieni, (alle 300) mutta Juha-Pekka Peltomäen vetämille jäsenten ilmaistunneille opinhaluisia on riittänyt.

”Kisat ovat usein pitkiä projekteja, joita voisi verrata pitkän matkan juoksuihin. Valmistautuminen on oma prosessinsa, kisaviikko hektinen ja tapahtuman jälkeen tulee hyvänolon tunne ja väsymys hyvin totaalisena. Parasta näissä jutuissa on lähes aina se yhdessä tekemisen ja tavoitteen saavuttamisen tunne”, Luomi kuvailee.

Luomi ja Paul kuuluvat ihmistyyppiin, joille uusien haasteiden ja vastuun ottaminen, paineiden kantaminen myös harrastuksen parissa tuottavat tyydytystä.

”Linna Golf on kansainvälisyydessään Suomessa aivan omaa luokkaansa. Olen monasti sanonut, että Helsingistä Linnaan on tunnin matka, jonka jälkeen on kuin keskellä Eurooppaa. Olemme saaneet tutustua kentällä ja klubitalolla suureen joukkoon upeita ihmisiä niin Suomesta kuin myös ulkomailta.”

Yhdeksi ikimuistoisimmaksi hetkistään Anja Luomi nimeää keskellä yötä tulleen puhelun ennen Linnassa pelattua European Senior Tourin kisaa.

”Se on Jarmo täällä moi, kuului toisesta päästä. Olin aivan äimän käkenä. Pian selvisi, että Jarmo Sandelin soitti Espanjasta ja tilasi aamuksi kyytiä lentokentältä Linnaan. Sieltä kävin hänet sen kisan toimenkuvaan liittyen hakemassa ja matkan aikana juttua riitti loputtomiin.”  

kjell_paul_este.jpg

Linna Golfin 15:n estepaalutukset laitettiin Kjell Paulin toimesta kohdilleen
Linna Golfin 15:n estepaalutukset laitettiin Kjell Paulin toimesta kohdilleen
Kjell Paul

Parasta mahdollista peliseuraa

Kuluvalla kaudella Linna Golfissa ei normivuodesta poiketen järjestetä kansainvälisiä kisoja, joka on selvästi pariskunnalle pieni pettymys.

”Ei täällä aika kuitenkaan tule pitkäksi. Monenlaista askaretta on mahdollista tehdä  arkiaskareiden lisäksi omaan pelin parantamiseksi tai kentällä. Meillä on Linnassa hyvä jäsenistä ja henkilökunnasta muodostuvat yhteisö, aika kuluu kuin siivillä myös vieraspelaajien kanssa.”

Kauden traditioihin kuuluuu myös yksi viikko Katinkullassa, jossa pariskunnalla on  viikko-osake.

”Tämän yhteyteen järjestämme tällä kertaa golfaavien ystäviemme kanssa viikon vaellus- ja melontaretken Kuusamossa”, eräoppaan koulutuksen lisäksi myös kokin ja valokuvaajan pätevyyden opintojen kautta saanut valtioteiden maisteri Anja Luomi kertoo kesäohjelmasta.

Allekirjoittanut on tutustunut ”Kjeluun” ja Anjaan jo kymmenkunta vuotta sitten monissa golfmediaan liittyvissä projekteissa, joihin on pestattu aktiivisia ja oppimishaluisia laji-ihmisiä.

Linna Golfissa vieraillessa heihin törmää joko klubitalolla, harjoitusalueilla tai kentällä.

Pelaajille jotka ovat yksin tai kaksin suuntaamassa Linna Golfiin, ja haluavat peliseuraa, varteenotettava vinkki on hyvissä ajoin kysyä caddiemasterilta, olisivatko Kjell Paul ja Anja Luomi saatavilla.

”Caddiemasterit tietävät, että haluamme tutustua uusiin ihmisiin ja toimimme mielellämme paikallisoppaina”, Anja Luomi määrittää lopuksi.  

panorama_linna.jpg

Ballybunion nimeä kantavan kesäasunnon ikkunasta avautuu näkymä Linna Golfin yhdeksikölle
Ballybunion nimeä kantavan kesäasunnon ikkunasta avautuu näkymä Linna Golfin yhdeksikölle
Kjell Paul

GoGolf suosittelee