Korhoselle uran parhaat tienestit – mutta vasta kolmanneksi paras ranking-sijoitus

Mikko Korhonen pelasi kauden viimeisen kisansa todennäköisesti Valderramassa.

Uudet Rolex Seriesin osakilpailut toivat sen verran paljon lisää rahaa European Tourille, että Mikko Korhosen sijoittui vasta 98:nneksi rahalistalla uransa parhailla kausitienesteillä.

Mikko Korhosen kausi näyttää päättyvän. Hän putosi Valderramassa jatkosta kauden viimeisessä tavallisessa European Tourin osakilpailussa.

Kautta on vielä jäljellä WGC-kisa Kiinassa sekä kolme finaalisarjan osakilpailua. Korhoselta näyttää jäävän ne väliin, sillä kauden ensimmäiseen finaalikisaan pääsee 78 parasta pelaajaa.

Korhosella jäi matkaa finaalisarjan kisoihin 20 sijaa, sillä hänen sijoituksensa rahalistalla on Espanjan-viikon jälkeen 98:s. Viime vuonna Korhonen oli rahalistan 84:s ja toissa vuonna 90:s.

Kilpailussa on tänä vuonna jaossa yli 6 miljoonaa euroa, joten näyttää epätodennäköiseltä, että Korhonen enää yltäisi kisaa. Se edellyttäisi liian monen pelaajan jäämistä pois kisasta hänen edeltään rahalistalla.

”Kausi on nyt ohi ja ehkä ihan hyvä niin. Heinäkuun jälkeen pelaamisessa ei ole paljon hyvää ollut. Alkukausi oli hyvä ja toinen puolisko oli pettymys, joten tavallaan jäi huono fiilis. Mutta samalla voi todeta, että tätä tämä on, ups and down”, Korhonen sanoi Espanjan-kisan päätyttyä hänen osaltaan.

Kiertueen sata parasta pelaajaa uusi paikan tourilla rahalistan sijoituksen perusteella. Lisäksi 10 parasta pelaajaa ns. Access-listalta jatkaa pelejä niin ikään maanosan ykköskiertueella. Access-listalla jätetään huomioimatta majoreissa, WGC-kisoissa ja Rolex Series -turnauksissa ansaitut eurot.

Vaikka Korhosen paikka menikin lopulta rahalistan sijoituksen perusteella tiukoille, ei se oikeasti ollut uhattuna, sillä Korhonen olisi saavuttanut paikan European Tourilla Mikko Ilosen tapaan Access-listin sijoituksen perusteella.

Korhosen kauden suurimmat onnistumiset tapahtuivat kesäkuussa kautta voi pitää onnistuneena, sillä hän sijoittui peräti kaksi kertaa toiseksi.

Niistä hän voi ammentaa lisävoimia tulevalla kaudella, joka käynnistyy Korhosen osalta marraskuun lopulla Hong Kongissa. Sitä ennen hän aikoo vetää happea kotona Suomessa.

”Nyt pidän kuukauden breikin ja sitten uusi kausi alkuun. Laitetaan fysiikkaa kuntoon ja kehitetään puttipeliin valmentajani Markku Louhion kanssa joku vastaus”, hän suunnitteli.