Hyppää pääsisältöön
Mikko Korhonen starttaa huomenna kauden toiseen kisaansa klo 5.50 Suomen aikaa.
Getty Images

Korhonen saa entisen major-voittajan peliseurakseen: "Kenttä on aiempaa haastavampi"

Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja starttaavat huomenna European Tourin klassikkokisaan Dubai Desert Classiciin.

Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja starttaavat huomenna European Tourin klassikkokisaan Dubai Desert Classiciin. Heistä Korhonen on aamuvuorossa, Pulkkanen ja Samooja starttaavat kierrokselle perättäisissä ryhmissä iltapäivällä paikallista aikaa.

Korhonen, jonka lähtöaika on klo 5.50 Suomen aikaa eli klo 7.50 paikallista aikaa, saa peliseurakseen entisen The Open -voittajan Paul Lawrien. Lawrie voitti kisan Carnoustiessa vuonna 1999, kun Jean Van de Velde tunaroi voiton surullisen kuuluisasti päätösreiällä. Trion täydentää australian viiksiniekka Wade Ormsby

Maailmanlistalta Korhonen löytyy sijalta 144 ja Ormsby 145. Lawrie, 51, pelaa nykyään lähinnä European Senior Tourilla ja on valahtanut maailmanlistalla sijalla 2071. 

Kisa pelataan Emirates Golf Clubin Majlis-kentällä, joka on Korhoselle tuttu aiemmilta vuosilta. Paras sijoitus hänellä on kisassa viime vuodelta, jolloin hän sijoittui kisassa 38:nneksi. Tuolloin ykkönen oli Bryson DeChambeau.

”Uusi viikko, mutta tuttu kenttä edessä. Kenttä on tänä vuonna viritetty aiempaa haastavammaksi: väylät kavennettu ja greenit on kovat. Myös raffit ovat aika tiukat. Haasteita riittää tällä viikolla entistä enemmän”, Korhonen kuvaili kenttää tiedotteessa.

Korhonen pelaa nyt kauden avauskilpailuaan. Hän oli tulessa viime viikolla Abu Dhabissa aivan kuten Tapio Pulkkanen ja Kalle Samoojakin. Valitettavasti jokaisen suomalaisen kisa päättyi karsiutumiseen.

Myös Pulkkanen saa peliseurakseen kokeneen ketun, sillä hän pelaa viisinkertaisen ET-voittajan David Howellin kanssa. Kolmantena ryhmässä on Etelä-Afrikan Dean Burmester.

Samooja puolestaan pelaa pari viikkoa sitten Etelä-Afrikassa säväyttäneen Jayden Trey Schaperin kanssa. 18-vuotias amatööri sijoittui kotikisassa sensaatiomaisesti kuudenneksi. Kyseessä oli nuorukaisen uran toinen ET-kisa.

Kolmikko täydentyy englantilaisella Harry Konigilla, joka sai paikan kisassa voitettuaan aiemmin Lähi-idän kiertueen kilpailun Jordaniassa. Konig, joka oli jokin aika sitten lähellä lopettaa uransa, pääsee debytoimaan kiertueella mielenkiintoisessa kisassa.

Dubai Desert Classicissä on palkintopotissa 3,25 miljoonaa dollaria, ja se on erittäin kovatasonen kilpailu. Maailmanlistan sadan parhaan pelaajan joukosta kisaan osallistuu käytännössä joka kolmas pelaaja.

Mukana ovat esimerkiksi Tommy Fleetwood, Louis Oosthuizen, Shane Lowry, Henrik Stenson, Lee Westwood ja Sergio Garcia. Muutenkin osanottajalista on pullollaan tuttuja nimiä.

Dubai Desert Classicin lähtöajat

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay