Korhonen parhaana suomalaisena kahdelle viimeiselle kierrokselle: ”Tästä on hyvä jatkaa hommia!”

Mikko Korhonen on kahden lyönnin päässä kärkikymmeniköstä Dubaissa.

Mikko Korhonen oli tyytyväinen päivän saldoonsa, mutta kärkeen suomalaisella on jo kahdeksan lyöntiä matkaa, sillä Andy Sullivan on ollut häikäisevässä vedossa.

Mikko Korhonen jatkaa kahden kierroksen jälkeen parhaana suomalaisena European Tourin Golf in Dubai Championship -kilpailussa. Korhosen yhteistulos on mainio -9 (66-69).

Normaalisti tällä tuloksella oltaisiin ennen kahta viimeistä kierrosta kärkikymmenikössä melkein missä tahansa kilpailussa, mutta Jumeirah Estaten Fire-kenttä on osoittautunut ainakin liian lepsuksi huippuammattilaisille.

Kisaa johtaa Englannin Andy Sullivan, jonka tulos on huima: -17 (61-66). Mutta onkos tuo ihmekään, kun lähestymislyönnit osuvat tällä tarkkuudella.

Toista sijaa jakavat Englannin Ross Fisher ja Matt Wallace, jotka ovat jääneet maanmiehestään kolme lyöntiä (63-67). Kymmenen parhaan joukkoon yltääkseen olisi pitänyt selvittää keskiviikon ja torstain kierrokset tulokseen 11 alle parin!

”Ihan ok päivä tänään”

Korhonen vaikutti tiedotteensa perusteella olevan sangen tyytyväinen päivään.

”Ihan ok päivä tänään. Oli aikainen aamulähtö, sain jumppailtua kropan suhteellisen hyvin hereille. Vähän draivasin heikosti tänään, mutta rautalyöminen oli hyvää ja puttikin toimi. Tästä on hyvä jatkaa hommia!” Korhonen kommentoi.

Kisan toiseksi paras suomalainen on Tapio Pulkkanen, joka on kahden kierroksen jälkeen tuloksessa -8 (67-69), mikä riittää tässä vaiheessa jaettuun 26. sijaan. Pieni osa pelaajista on vielä kierroksella.

”Tänään oli melkolailla samanlaista peliä kuin eilen. Vähän vähemmän väyläosumia ja pieniä ongelmia oli paikoitellen. Lyöminen oli kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvällä tasolla, ja puttikin on toiminut mallikkaasti”, Pulkkanen kertoi.

Pulkkanen kertoi aikovansa jatkaa samalla sykkeellä viikonloppuun. Hänellä ei ole sijoitustavoitteita, mutta hakusessa on kaksi huippurundia.

”Tämän päivän tähtihetki oli seiskaväylän rautakolmosella 230 metristä. Se päätyi pariin metriin. Puttia en ikävä kyllä saanut viimeisteltyä”, Pulkkanen kertoi.

Tuloksena par 5:llä oli kuitenkin birdie, joita Kymen Golfin kasvatti teki kierroksella kaikkiaan kuusi eli yhtä monta kuin eilen. Bogeja tuli tänään kaksi enemmän kuin eilen eli kolme.

Sami Välimäki tuloksella -6 sijaa 41. Hän on Fisherin lisäksi ainoa pelaaja, joka on selvittänyt kaksi ensimmäistä kierrosta ilman bogia.

Kalle Samooja putoaa jatkosta. Hänen yhteistuloksensa oli +1 (73-72), missä oli neljä lyöntiä liikaa cut-rajaan nähden.