Korhonen oli ehdolla kesäkuun pelaajaksi – näin äänestyksessä kävi

Mikko Korhonen pelaa jatkossa European Tourilla voittajan statuksella.
MIkko Korhonen voitti uransa ensimmäisen European Tour -kisan vuonna 2018 Itävallassa. KUVA: GETTY IMAGES

Voitto ja kakkostila kesäkuussa nosti Mikko Korhosen ehdolle European Tourin kuukauden golfariksi.

Shotclock Mastersin mestari ja BMW Internation Openin kakkonen oli mukana kovassa seurassa, sillä Mikko Korhosen kanssa kuukauden pelaaja -tittelistä kilpailivat Tommy FleetwoodThorbjørn Olesen ja Matt Wallace.

Suomalainen johti yhdessä vaiheessa yleisöäänestystä, mutta lopussa kaksi pelaajaa kiri hänen ohitseen.

Kesäkuun golfariksi valittiin ylivoimaisella äänivyöryllä Fleetwood, joka sai 41 % äänistä. Kakkoseksi sijoittuneen Olesenin ääniosuus oli 28 %.

Korhonen sai vajaan neljänneksen äänistä (23 %), kun kesäkuussa uransa kolmannen European Tourin voiton ottaneen Wallacen osuus oli vain 8 % yleisöäänistä.

Englantilainen Fleetwood taisteli kesäkuun US Openista upean päätöskierroksen (63 lyöntiä, -7) ansiosta jopa major-voitosta, mutta sijoittui lopulta toiseksi Brooks Koepkan uusiessa mestaruutensa. Tanskalainen Olesen puolestaan voitti Rolex Seriesiin kuuluneet Italian Openin, kisan johon otti osaa paljon nimekkäitä pelaajia.

Korhosen ei siis tarvitse harmitella kolmatta sijaansa. Päinvastoin, jo ehdolle pääsy oli jälleen uusi sulka hattuun.