Korhonen aloitti väkevästi voittojahdin – avauskierroksella taso armottoman kova

Mikko Korhonen taistelee edelleen finaalipaikasta European Tourilla.

Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen mahtuvat 20 parhaan joukkoon Golf in Dubai -kisassa. Kisaa johtaa Andy Sullivan huipputuloksella 61.

Mikäli Mikko Korhonen haluaa mukaan kolmatta kertaa perättäin European Tourin finaaliin DB World Tour Championshipiin, hänen pitäisi voittaa tänään käynnistynyt Golf in Dubai -kisa.

Avauskierroksella Korhonen ei pelannut itseään ulos, sillä hän pelasi hienosti tuloksen 66 (-6). Se riittää tässä vaiheessa kuitenkin vasta jaettuun 12. sijaan, koska tulostaso avauskierroksella oli armoton. Sen mahdollistivat kevyet karheikot, pehmeät griinit ja täydellinen keli. Kisa pelataan Jumeirah Estaten Fire-kentällä.

Kilpailun kärjessä painelee Andy Sullivan tuloksella -11. Toista sijaa jakaa kolme pelaajaa tuloksella -9. Lisäksi kymmenen sakkiin päästäkseen piti pelata seitsemän alle parin.

”Aika kova on taso. Varmaan johtuu ainakin osaltaan siitä, että kentän raffit ovat aika kevyet. Minulta tämä oli hyvä startti, ja takaysillä oli oikein hyvää peliä. Tästä on hyvä jatkaa!” Korhonen kommentoi tiedotteessa.

Kymppitiiltä startannut Korhonen pelasi etuysin yhden alle parin. Takaysi sujuikin sitten samaa vauhtia kärjen kanssa: viisi alle parin.

Pulkkanen onnistui

Korhosen lisäksi kisassa ovat mukana Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki ja Kalle Samooja. Heistä Pulkkanen oli myös kovassa vedossa. Hän sai vahvan alun ja pelasi tuloksen 67 (-5), mikä riittää jaettuun 20. sijaan avauskierroksen jälkeen.

”Sain kelpo startin päivään upottamalla hyviä birdiejä alkurei’illä. Lyöminen oli koko päivän tasaisen vahvaa ja tuli paljon griiniosumia”, Pulkkanen sanoi.

Välimäen tulos oli 70 (-2). Hän onnistui välttämään bogit, mutta hän ei saanut riittävästi hyödynnettyä birdie-paikkoja. Nokialaisen sijoitus on jaettu 50:s.

”Hyvä, tasainen kierros. Pikkuisen lyöntien mitat olivat hukassa, enkä päässyt riittävän lähelle, mutta toisaalta missään kohtaa ei ollut hätää”, Välimäki viestitti GoGolfille.

Välimäen peliseura vaihtui yllättäen ennen kilpailua, kun hänen molemmilla pelikavereillaan todettiin testissä koronatartunta. Tom Lewisin ja Romain Langasquen sijaan Välimäki pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Malesian Nicholas Fungin kanssa. Välimäki ei ollut tästä moksiskaan.

”Joo, aamulla huomasin netistä, että ei ole pelikavereita, mutta yksi Aasian Tourin pelaaja tuli pelikaveriksi”, hän viestitti.

Samoojan päivä sujui mollivoittoisesti. Hän pelasi tuloksen 73 (+1), mikä riittää 85:nteen sijaan. Pelaajia on kisassa mukana yhteensä 107.

”Oli kyllä onnetonta peliä tänään kaikin puolin. Kenttä ei myöskään tarjoile mitään sykähdyttävää pelikokemusta, joten vähän haastava  löytää taistelutahtoa. Kaivetaan aavikolta uusi mato huomiseen koukkuun”, Samooja summasi.