Korda omaa luokkaansa – Nuutinen ja Wikström parhaat suomalaiset

Nelly Korda on maailmanlistalla sijalla kymmenen.

Ranskan avointen voittajan Nelly Kordan perheen kaikki viisi jäsentä ovat nykyisiä tai entisiä huippu-urheilijoita.

Sanna Nuutinen (67-73-78-73) ja Ursula Wikström (70-73-76-72) ovat sijoittuneet 36:nneksi Ladies European Touriin kuuluvassa Ranskan avoimissa. Kaksikko päätyi tulokseen +7, mikä on peräti 22 lyöntiä enemmän kuin kisan voittaneella Yhdysvaltain Nelly Kordalla.

Suomalaisten puolustukseksi on sanottava, että Korda oli muutenkin omaa luokkaansa kisassa. Ryder Cupin jälkeen Eurooppaan jäänyt maailmanlistan kymppi voitti kilpailun peräti kahdeksan lyönnin marginaalilla tuloksella -15 (68-64-70-67). Toiseksi kisassa sijoittui Ranskan Celine Boutier tuloksella -7 (70-69-67-72).

Korda tulee urheilullisesta perheestä, sillä hänen isänsä Petr Korda oli tenniksessä huippuammattilainen. Hän voitti Australian avoimet vuonna 1988. Hänen äitinsä Regina Rajchrtová ylsi parhaimmillaan grand slam -turnauksessa neljännelle kierrokselle.

Nellyn isosisko Jessica Korda pelaa myös LPGA Tourilla ja oli mukana Yhdysvaltain Ryder Cup -joukkueessa. Siskosten pikkuveli Sebastian on lupaava nuori tennisammattilainen. Hän voitti viime vuonna nuorten Australian avoimet.

Kisan kolmanneksi paras suomalainen oli Noora Komulainen, jonka sijoitus oli jaettu 43:s. Hän jäi maannaisistaan vain yhden lyönnin tuloksella +8 (71-76-74-71).

Neljä muuta kisassa mukana ollutta suomalaisnaista karsiutui jatkosta.