Hyppää pääsisältöön
Lindell ja Samooja ovat parhaina suomalaisina karsintafinaalissa
Antero Lindell

Kolme suomalaista loistoasemissa European Tourin karsintafinaalissa

European Tourin karsintafinaalin puoliväli tuli täyteen maanantain kierroksen jälkeen. 54 reiän päästä on selvillä, ketkä tulevat saamaan työpaikan European Tourilta. Huomisen jälkeen on selvää, ketkä saavat vähintään Challenge Tourin pelioikeuden ja jatkavat ET-kortin metsästystä.

Maanantai valkeni Cambrilsin kaupungissa aurinkoisena. Costa Dauradan alueelle siirtynyt European Tourin karsintafinaali oli suomalaisittain mielenkiintoisessa tilanteessa. Tilanne muuttuu päivä päivältä entistä kiihkeämmäksi taistelussa European Tourin pelioikeuksista.

Maanantai alkoi positiivisilla suomalaisuutisilla. Ensimmäisenä kentälle lähtenyt Roope Kakko merkautti toiselle väylälleen eaglen. Lauantaina tuloksen 11 väylällä seitsemän tehnyt Kakko aloitti kirinsä kohti cut-rajaa. Myös Kim Koivu sai hyvän lähdön päivään päästen nopeasti alle parin.

Oliver Lindell kirjautti ensimmäiset yhdeksän reikää kolme alle parin, Mikael Salminen ja Kalle Samooja palloilivat parin tuntumassa alkukierroksen.

Takaysi vei suomalaisia eri suuntiin

Takaysille lähdettäessä Kim Koivu (-3) oli parhaana suomalaisena. Hän oli pelannut ensimmäiset  yhdeksän ilman bogeja kaksi alle parin. Takaysin alku kuitenkin palautti lähtöruutuun kahden bogin myötä. Loppuun tuli yksi birdie ja yksi bogi - päivän tulos Hills -kentällä oli 72 (par). Koivu tippui päivän kierroksellaan parikymmentä sijaa. Hän lähtee tärkeään maanantain kierrokseen sijalta 49.

Koivulle on äärimmäisen tärkeää päästä cutista (top-70). Jos hän onnistuu, on luvassa täysi pelioikeus vähintään Challenge Tourille ja kaksi kierrosta aikaa upgradeta pelioikeus European Touriin ensiyrityksellä.

Koivu on yhteistuloksessa -3 ja sijalla 49 kolmen kierroksen päätteeksi.

Kalle Samooja (-4) oli kierrostaan +2 pelattuaan viisi väylää. Sitten tuli esiin parasta Kalle Samoojaa. Birdiet väylille 6,7,9,11,12 ja 13. Kuusi birdietä kahdeksaan reikään ja Samooja nousi hetkellisesti jopa 25 parhaan joukkoon. Loppukierroksen yksi bogi pudotti päivän tuloksen 69:ään (-3), jolla nousua tuli päivän aikana roimasti.

Kallen sijoitus kisan puolivälissä on 34 yhteistuloksessa -4.

Kakko päätti kierroksen tuplaan

Roope Kakko (+3) oli viritellyt hyvää kiriä läpi kierroksen. Hän oli mukavasti kolme alle parin ennen viimeistä reikää, joka on Lakes-kentällä par 5. Roope epäonnistui vastatuuliavauksessaan täydellisesti vetäen sen vasemmalle puskaan. Viiden minuutin etsintä ei tuonut tulosta, ja hän joutui jatkamaan peliä varapallolla. Tuplabogi viimeiselle heikensi sekä tulosta että mielialaa.

Roope lähtee neljänteen kierrokseen tuloksesta +3. Cut-raja on neljän lyönnin päässä, joten se olisi pakko saavuttaa European Tour -unelman jatkamiseksi.

Lindellillä jännittävä lopetus

Oliver Lindell (-4) jatkoi vahvan etuysin jälkeen samalla linjalla myös takaysillä. Kolme alle ensimmäiset yhdeksän reikää pelannut Lindell teki kolme birdietä myös takaysin ensimmäiseen kuuteen reikään. Tuloksessa -6 kierrostaan hetken ollut 19-vuotias otti 17. reiällä kolme puttia tehden päivän ainoan bogin.

Viimeisellä riitti myös tapahtumia, sillä Lindell luuli avauksensa menneen kentän rajojen ulkopuolelle. Se oli kuitenkin pari metriä sisällä, ja lopulta hän teki parin upottamalla viisimetrisen putin.

Lindell lähtee kisan toiseen puoliskoon Samoojan tavoin sijalta 34. Matkaa European Touriin oikeuttavaan tulokseen on kaksi lyöntiä.

Salmiselle takapakkia

Mikael Salminen (+6) otti ikävästi takapakkia tärkeällä kolmannella kierroksella. Päivän tulos 78 (+6) koostui viidestä bogista, tuplasta ja yhdestä birdiestä. Salminen on seitsemän lyöntiä cutin ulkopuolella.

Linus Väisäsen pelit tulevat kaiken järjen mukaan päättymään tiistain neljänteen kierrokseen. Matkaa cut-rajaan tuloksessa +9 olevalla Väisäsellä on jo kymmenen lyöntiä.

Karsintakisan kärjessä on Englannin Laurie Canter tuloksellaan -13. Myös kaksi seuraavaa on englantilaisia, joka saarivaltion miehillä on kolmoisjohto.

25 parhaan joukkoon oikeuttaa kisan puolivälissä tulos -6. Cut-raja on tuloksessa -1. Tuloksellisesti heikoimpien pelaajien pudotus tapahtuu huomisen kierroksen jälkeen.

Tulospalvelu