Hyppää pääsisältöön
Kim Koivu aloitti Tanskan-kilpailun hyvin.
Getty Images

Koivulla ehjä kierros Tanskan hulabaloo-kisassa

Kim Koivu aloitti tasaisen hyvällä kierroksella Himmerlandissa. Kärki on näköetäisyydellä.

Kim Koivu on aloittanut hyvin European Tourin Tanskan-osakilpailun. Hän pelasi avauskierroksen tulokseen 71 (-1), mikä riittää tässä vaiheessa jaettuun 39. sijaan, kun avauskierros on iltapäivän lähtijöiden osalta vielä kesken.

Avauskierroksella tulostason on pitänyt melko maltillisena kova tuuli, eikä Koivulla ole kärkeen kuin neljä lyöntiä matkaa. Tulos syntyi neljän birdien ja kolmen bogeyn siivittämänä.

Samassa tuloksessa Koivun kanssa on tällä hetkellä Tapio PulkkanenKalle Samooja on parissa. He eivät ole vielä ehtineet kierroksen puoliväliin saakka.

Kärkisijalla tuloksessa viisi alle parin on viisi pelaajaa. Heidän joukossaan on muun muassa Edoardo Molinari.

Vain lyönnin kärjestä päässä kärkkyy viime viikkoina vahvassa vedossa ollut Matt Wallace, joka on kilpailun ehdoton ennakkosuosikki. Englantilainen sijoittui viikko sitten PGA Championshipissä kolmanneksi ja sitä ennen British Mastersissa toiseksi. Olisiko tällä viikolla tulossa uran viides voitto European Tourilla?

Tänä vuonna Wallacen voittotili näyttää vielä nollaa, mutta viime kaudella hän nappasi peräti kolme voittoa.

Villistä menostaan tunnetussa Made in Denmark -kisassa haetaan samanlaista hulabaloota kuin PGA Tourin Waste Management Phoenix Openissa.

Himmerlandissä 14. reiän tiille pelaajat kulkevat baarin läpi.

Parhaiten kisa tunnetaan kuitenkin 16. reiästään, joka on lyhyt par 3. Se kerää joka vuosi sankan joukon yleisöä luonnon muovaamalle katsomolle. Tänään reiällä on tehty jo yksi hole-in-one. Asialla oli Tanskan Martin Simonsen, joka on Challenge Tour -pelaajia.

Pelaajat ovat olleet värikkäästä kilpailusta mielissään, ja samaa mieltä oli kipsi jalassa haastattelua Viaplaylle antanut Euroopan voittoisan Ryder Cup -joukkueen kapteeni Thomas Björn.

"Tätä golf tarvitsee. Se tekee pelaajasta viihdyttämään sekä katsojille että pelaajille", Bjørn sanoi.

Kilpailun näyttävät suorana lähetyksenä Viaplay ja Viasat

GoGolf suosittelee