Kim Koivulla vahva lopetus Tsekissä: ”Nautin taas pelaamisesta”

Kim Koivu on tuoreimmalla Race to Dubai -listalla 149:s

Kierrostulos 68 nosti helsinkiiläisen 11:ksi Prahan osakilpailussa. Thomas Pieters katkaisi Albatross Golf Resortissa kolmen vuoden voitottoman putkensa.

Tuulinen keli toi sunnutnaina  D+D  Czech Mastersin osallistujille lisää haastetta ja levitti tuloshaitaria. Kim Koivu lukeutui päivän onnistujiin. Hän teki kierroksellaan kuusi birkkua avauspäivän malliin. Kahden bogin myötä tulokseksi tuli 68,-4, yhteistulokseksi -12 , joka tuotti  jaetun 11:n sijan seitsemän lyöntiä Thomas Pietersille hävinneenä.

Sijoitus on Koivun paras kalenterivuonna 2019, marraskuun lopulla hän oli Hongkongissa yhdeksäs. Sijoitus Race to Dubai-listalla paranee reippaasti aiemmmasta (137:s)

”Tuntuu hyvältä. Nautin pitkästä aikaa pelaamisesta. Finaalikierroksella löin palloa torstaina tavoin oikein hyvin. Tuli paljon hyviä suorituksia, huonot lyönnit eivät enää karkaa niin vahvasti oikealle kuin on pitkään tapahtunut. Kaksi keskimmäistä kierrosta olivat vaikeampia”, sarjan 66-72-70-68 kirjauttanut Koivu kertoi puhelimitse Prahan lentokentältä.

Kisa oli ensimmäinen, jonka Koivu pelasi siirryttyään Timo Rauhalan valmennukseen.

”Tärkein pointti tuossa nautinnossa liittyykin siihen, että pelasin pitkästä aikaa ilman kipua. Oikea käteni on irronnut lyönnin aikana liiaksi kropasta, se on tuonut rasitusta, joka on aiheuttanut tulehdustilan. Timo on kehittänyt minulle treenejä, joilla kroppa toimii paremmin. Kivut ovat hävinneet, ja pystyn myös treenaamaan lajia sekä fysiikkaa”, Kim Koivu summasi ilonaiheensa antaen valmentajalleen täyden tunnustuksen viisi kuukautta vaivanneen kivun poistumisesta.

Viimeisen kierroksen tulos 68 oli kovaa valuuttaa, sillä sitä parempia tuloksia oli vain kolme (2×65, 1×67). Koivu nousi 12 sijaa ja ansaitsi 17 233 euroa.

Lepoviikko kolmen kisan jälkeen

Prahasta Kim Koivu lensi suoraan seuraavalle kisapaikalle Göteborgiin.

”Ehdin vähän huilatakin ja valmistautua tulevaan kisaan. Kenttä on tuttu ja minulle hyvin sopiva”, hän määritteli Hills Golf& Sports Clubin, jolla pidetyssä ET:n kisassa hän oli edellisvuonna 68:s.

Koivu on pelannut ensimmäisellä pääkiertueen kaudellaan käytännössä kaikki kisat, joihin hän on päässyt.

”Olemme Timon kanssa sopineet, että jatkossa pelaan kolme kisaa, joiden jälkeen tulee väliviikko. Tämän mukaan pelaan loppukaudesta arviolta kahdeksan kisaa, Porsche Open ja Espanjan avoimet jäävät väliin”, Koivu kertoi.

Prahan ja Göteborgin kisojen jälkeen Koivu suuntaa Sveitsin alpeille Omega European Mastersiin.

Muilla suomalaisilla oli sunnuntaia vaikea päivä. Tapio Pulkkanen sai tuloksekseen 72, Kalle Samooja 76 ja Mikko Korhonen 77.

Thomas Pieters pelasi näyttävää isoa peliä ja saavutti jo toisen voittonsa Czech Mastersissa. Ensimmäinen tuli kaudella 2015, tämän lisäksi hän sijoittui toiseksi 2016 ja oli yhdeksäs 2018.

Pieters oli keväällä 2017 maailmanlistalla jo 23:s ja yleisen käsityksen mukaan matkalla tähteyteen. Toisin kävi, etenkin vuoden jakso ennen sunnuntain voittoa on ollut katastrofaalinen. Belgialainen oli pudonnut maailmanlistalla 111:ksi. Ykköstila nostaa hänet kirkkaasti sadan joukkoon ja antaa varmasti monella tavalla lisää myötätuulta otteisiin.