Kim Koivu voittoon Challenge Tourilla – helsinkiläinen murskasi vastustajat viimeisellä kierroksella!

Kim Koivu loisti Kiinan Challenge Tourin kilpailussa.

Kim Koivun uran ensimmäinen ammattilaisvoitto on tosiasia. 27-vuotias Koivu näytti Challenge Tourin kauden toisessa kilpailussa huikean tasonsa tiukassa paikassa. Koivu ei antanut muille pelaajille mitään mahdollisuuksia!

Kim Koivun startti ammattilaisuralle on ollut upea. Koivu nappasi uransa ensimmäisen voiton kauden toisessa Challenge Tourin kilpailussa Kunmingissa. 350 000 dollarin kisan voitosta hän kuittaa lähes 50 000 euroa palkintorahaa. Koivu on historian kahdeksas suomalaispelaaja, joka onnistui voittamaan Challenge Tourin osakilpailun.

Raha ei ole tärkeintä yhtälössä, vaan Koivun äärimmäisen kylmäpäinen esitys voittotaistelussa. Helsinkiläinen takoi muut pelaajat nurin jo kierroksen alussa, eikä päästänyt ketään enää kahta lyöntiä lähemmäs. Koivu kaunisteli loppulukemat upeasti tehden vielä loppuun upeita birdieitä. Lopullinen voittomarginaali kasvoi neljään lyöntiin.

Kierrostulokset Kunmingissa olivat 70-65-69-64 (-16). Harvalla pelaajalla riittää kantta pelata uran alhaisin ammattilaisuran kierros kun kyseessä on ensimmäinen johtoasema viimeiselle reiälle lähdettäessä. Koivua ei huimannut tilanne!

Viimeisen kierroksen lähtö löi alkutahdit uran ensimmäiselle voitolle. Koivu teki ensimmäiseen viiteen reikään kolme birdietä ja eaglen! Hän oli kierrostaan täten -5 kun kierrosta oli takana vasta viisi reikää. Lähin uhkaaja, Englannin Marcus Armitage aloitti myös kovaa: Hän oli kierrostaan -4 kuuden pelatun väylän jälkeen.

Koivun päivän ainoa bogi tuli seitsemännelle väylälle. Kun kierros kääntyi takaysille, oli Koivun johto kaksi lyöntiä. Birdie kympille oli mahtava tapa aloittaa loppusuora. Johtoasema pysyi tasaisesti kolmen lyönnin kokoisena, kunnes Koivu teki viimeisen irtioton. Birdiet väylille 15 ja 16 ratkaisivat homman lopullisesti.

Uransa toisen ammattilaiskisan Challenge Tourilla pelannut Koivu kuittaa voitosta lähes 50 000 euroa. Se nostaa kauden kokonaisansiot Challenge Tourilla kahden kisan jälkeen noin 55 000 euroon. Rahalistalla hän tulee olemaan ilmeisesti toisena Kiinan kilpailun jälkeen.

Suomalaisten aloitus Challenge Tourin kauteen on ollut unelmatkin ylittävä. Kalle Samooja otti kauden avauskisassa matkaansa 30 000 euron shekin kolmossijallaan, Koivu lähti Keniasta noin 7500 euron kanssa sijoituttuaan 14:nneksi. Nyt osat kääntyivät – Koivu voitti ja Samooja jakoi sijan 16. Kaksi suomalaista löytyy Challenge Tourin rahalistan viiden parhaan joukosta kun kausi on alkanut kahdella suurkisalla.

Molemmat ovat jo varmistaneet pelioikeutensa, enää on kysymys onnistuvatko suomalaiset jatkamaan supervirettään ja varmistamaan European Tourin paikat millä aikataululla. European Tour -paikkaan vaaditaan noin 100 000 euron tienistit, jolla mahtuu 15 parhaan joukkoon rahalistalla.

Kim Koivun kommenttia ja haastattelua luvassa myöhemmin päivän aikana.