Hyppää pääsisältöön
Kim Koivu on parhaissa asemissa suomalaisista kauden ensimmäisessä CT:n kisassa
Getty Images

Kim Koivu upotti kolmemetrisellä itsensä ammattilaiskentille: "Yritin muistaa hengittää"

Kim Koivu varmisti paikkansa kahdella viimeisellä kierroksella jännimmän kautta. Par-5 reiälle kierroksensa päättänyt Koivu tiesi, että par riittää, mutta se ei tällä kertaa tullut ilman mutkia matkassa.

Kim Koivulla oli tänään suomalaisista kovimmat panokset. Amatöörinä karsinnassa pelaava Koivu lähti kierrokseen tuloksesta -3 tietäen, että perusonnistuminen varmistaa paikan jatkossa ja kortin vähintään Challenge Tourille.

Alku sujuikin hyvin. Kierroksen keskivaiheilla alkaneet vaikeudet kuitenkin asettivat Koivun uransa jännittävimpään tilanteeseen. 15 pelatun väylän jälkeen hän oli kierrostaan +2 ja kilpailua -1 tuloksessa. Cut-raja näkyi selkeästi joka puolella: -2.

Viimeiseen kolmeen reikään oli tarjolla kaksi par-vitosta. Kim tiesi, että yksi birdie on onnistuttava tekemään. Jännitys oli kovempi kuin koskaan.

"En ole koskaan pelannut näin suurien paineiden alla. Tiesin kisaan lähdettäessä, ettei ole kuin voitettavaa, mutta kyllä ne paineet tuntuvat tottakai."

Koivun caddiena toimiva Dominic Jones yritti motivoida pelaajaansa kaikin mahdollisin tavoin. Lopulta löytyi lääke väylällä 17, jossa birdieputissa oli 5 metriä matkaa alamäkeen.

"Sanoin Kimille, että tarjoan oluen jos uppoaa. Sinnehän se meni, siinä oli monta hyvää paikkaa missattu ennen sitä", Jones kertoi.

Viimeiselle reiälle lähdetteässä tilanne oli selkeä. Par tai parempi varmistaa täyden pelioikeuden Challenge Tourille. Bogi tai huonompi päättää kilpailun. Pieneen vastatuuleen pelattu väylä on noin 490 metriä pitkä, greenin vieressä on vettä vasemmalla puolella.

Avaus päätyi oikeaan väyläbunkkeriin, josta luvassa oli vain välilyöntiä. Se ei lähtenyt toivotulla tavalla ja matkaa kolmanteen lyöntiin jäi noin 150 metriä. Kolmas lyönti oli todella jännittynyt, noin 20 metriä lipusta oikealle raffiin. Chippi ei kuitenkaan ollut vaikea - tai olisi ollut harjoituskierroksella.

Koivun chippi jäi "kätöseen" ja matkaa par-puttiin jäi noin 3-4 metriä. Linja oli kuitenkin selkeä ja putin panos. Ammattilaisuus vähintään Challenge Tourilla tai pohdinta amatööriuran jatkosta ja Nordic Leaguesta.

 

"Treenasimme juuri näitä eilen kierroksen jälkeen. Silloin meni kaikki ja oli luottavainen olo tähänkin puttiin. Tottakai ajatuksia yrittää tulla päähän, mun ainoa miete oli, että muista hengittää", Koivu kertoi.

Putti upposi keskelle, Koivun reaktio oli vaisu. Kenties ilmapallo oli tyhjä jo jännityksestä. Yleisössä luulimme, että tulos jäi vajaaksi. Kun selvisi, että läpi cutista oltiin menty, Oliver Lindell ja muut pelurit juoksivat onnittelemaan.

"Kyllä tässä nyt varmaan voi sen 17 voitetun oluen nauttia. Aika huikea fiilis ja kaikkensa antanut olo. Illalla pelataan sitten padelia", Koivu lupasi!

Artikkeli ulos ja suomalaisten padelmestaruusturnaus voi alkaa. Kattokentälle ovat saapumassa ainakin holarin tehnyt Kalle Samooja ja 59 lyönnin caddie Riku Mattila, sekä Kim Koivu ja Dominic Jones. Oliver Lindell ja allekirjoittanut pyrkivät pitämään mestaruuden GoGolfin joukkueessa.

 

GoGolf suosittelee