Hyppää pääsisältöön
Kim Koivu pelaa kesällä maltillisemmin kuin alkukaudesta
Getty Images

Kim Koivu: "Tavoitteet pohjautuvat tilastoihin"

Kim Koivu on Portugalissa valmistautumassa European Tourin kesäkauteen, joka käynnistyy ensi viikolla Marokosta. Alkuvuoden tiivis kalenteri oli tietoinen ratkaisu tulosten kärsimisen uhalla. Kesällä samanlaista monsterikalenteria ei ole luvassa.

Kim Koivun ja David Silvan tiivis pelaaja-valmentaja yhteistyö on nostanut Koivun pelin korkealle tasolle. Jalat eivät kuitenkaan ole nousseet maanpinnasta, vaikka viime vuonna hän voittikin kolme kertaa Challenge Tourilla. Se oli pelaajan itsensä mielestä myös paljon sattumaa. 

"Pelasin kolme hyvää viikkoa ja satuin voittamaan kolme kertaa. Ei sillä vielä kuuhun mennä, eikä tarvitse alkaa kävelemään nokka pystyssä. Se oli tosi paljon hyvää sattumaa, että satuin voittamaan kaikki ne kilpailut", Kim kertoo. 

European Tourilla Kim on kerännyt hyvin pisteitä osittain myös sen takia, että hän on pelannut todella paljon kisoja. Kauden paras sijoitus on ensimmäisestä kisasta Hong Kongista. Nyt hän löytyy listan sijalta 121. Jatkoonpääsyjä on tullut 12 kisan aikana seitsemän. 

"Kyllä se oli ihan tiedossa, että tulokset kärsivät noin tiiviistä kalenterista. Olin siellä kehittymässä samalla kun pelasin kilpaaa ja halusin tutustua mahdollisimman moneen erilaiseen kohteeseen ja kisaan. Kesällä ideana on pelata maltillisemmalla kalenterilla ja jättää myös treeni ja palautumisviikkoja", Kim jatkaa. 

Kauden tavoitteet on asetettu myös selkeiksi. Tavoitteet määrittyvät pitkälti tilastojen varaan. 

KimKoivuRasAlKhaimah.jpg

Koivun tavoitteet perustuvat tilastokategorioissa onnistumiseen
Koivun tavoitteet perustuvat tilastokategorioissa onnistumiseen
Getty Images

"Mulla on tavoitteet asetettu jokaiseen tilastokategoriaan. Jos yllän niihin, todennäköisesti yllän myös tulostavoitteeseen. Tavoite on mahtua mukaan ensimmäiseen finaalikisaan, jonne pääsee tänä vuonna vähän vähemmän pelaajia mukana kuin viime vuonna. Tuloksellisesti voin myöntää, että kierroskeskiarvo täytyy olla alle 71, ja se perustuu taas kaikkiin muihin tilastokategorioihin väyläosumista puttimääriin."

Koivu aikoo myös karsia mukaan majoreihin. Suomalaispelaajien mahdollisuudet majoreihin nojaavat pitkälti karsinnoissa. Koivu aikoo pelata ainakin US Openin karsinnat. 

"Se on kesäkuun alussa pari kierrosta Walton Heathissa. Kyllä Mastersia katsellessa tuli taas kylmät väreet ja Tiger -fanina oli hieno hetki kun mestari palasi voittajaksi. Pitkällä aikavälillä haluan itse olla top-50 pelaaja maailmassa ja pysyä siellä - aikataulu tälle on vielä avoin, mutta sitä kohti edetään", Kim täsmentää. 

Seuraavat askeleet tavoitteita kohden Kim ottaa Marokossa, Kiinassa ja British Mastersissa. Kolmen viikon jälkeen luvassa on väliviikko tai pari riippuen kisakalenterista. Kausi 2019 käynnistyy Euroopassa todenteolla toukokuussa, jolloin kiertue jää Eurooppaan pysyvästi aina lokakuun loppuun. 

Suurimmat kisat kalenterissa majorien ulkopuolella ovat Rolex Seriesin kilpailut, joita käydään Irlannissa ja Skotlannissa British Openin alla. 

GoGolf suosittelee