Hyppää pääsisältöön
Kim Koivu pelaa kauden ensimmäisen kisansa Suomessa tällä viikolla Nokialla.
Antero Lindell

Kim Koivu mukana, kun suomalaisittain suuria seteleitä jaetaan NRG:n juhlakisassa

NRG Open 2018 hosted by Veikko Salli on Finnish Tourin kauden viides osakilpailu ja samalla Nokia River Golfin 30-vuotisjuhlavuoden kohokohta.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden viides osakilpailu pelataan torstaista lauantaihin Nokia River Golfissa. Suomalaisittain jaossa on suuri rahapotti, sillä naisten kisassa jaossa on 10 000 ja miesten 20 000 euroa.

Molempien sarjojen ykköspalkinto on 5 300 euroa. Siksi ei ole suuri ihme, että kansallisen tason kärkinimien lisäksi myös Kim Koivun nimi löytyy osanottajien listalta. Koivulta löytyy tältä kaudelta Challenge Tour -kilpailun voitto.

Haastajakiertueen rahalistalla neljäntenä oleva Koivu jättää väliin samaan aikaan Ranskassa pelattavan haastajakiertueen kilpailun, pakkaa mailansa auton takakonttiin ja hurauttaa Nokialle. 

”Meillä on tosi kovia nimiä täällä pelaamassa. Oman seuran Aleksi ja Erik Myllymäki pelaavat varmasti kärkisijoista, ja viime viikonloppuna varmistui, että Challenge Tour -voittaja Kim Koivu pelaa tämän kilpailun. Ja sitten on pakko nostaa esille vielä Sami Välimäki, joka on amatöörien maailmanlistalla sijalla 25. Se on ihan älytön saavutus” NRG:n toimitusjohtaja Kimmo Sirainen kertoi Finnish Tourin tiedotteessa. 

Naisammattilaisista ovat mukana muun muassa Ursula WikströmNoora KomulainenKrista BakkerLinda Henriksson, ja kotikentällään pelaava Elina Nummenpää.

Alkukauden Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailuissa naisammattilaiset ovat pelanneet miesten kanssa samassa sarjassa, mutta Nokialla naisammattilaisille on oma sarjansa. Sarjan pelaajakatras on kovinta mahdollista luokkaa.

”Saimme tänne mukaan kaikki suomalaiset naisten Euroopan Tour -pelaajat, ja myös naisamatöörien kärkipelaajat ovat paikalla”, Sirainen iloitsee.

Nokialla järjestetään avauspäivänä Masters Tournamentista tuttu kunnialähtö, jossa pelaavat Erkki MommoAntero PaalanenVeikko Salli ja Simo Kaivola. Miehet starttaavat torstaina klo 12.30 ja pelaavat yhden reiän.

”Nämä neljä miestä ovat olleet vaikuttamassa sekä Riverin että Suomi-golfin kehitykseen. Teemme tämän samalla tavalla kuin Mastersissa, eli pelaajat kuulutetaan siihen ykköstiille, ja he pelaavat ensimmäisen väylän. Se on aika makea juttu”, Sirainen kertoo.

Kilpailu käynnistyy torstaiaamuna kello 8.00. Yleisöllä on vapaa pääsy kilpailuun. Yleisölle järjestetään lauantaina ilmainen bussikuljetus kilpailupaikalle, lähtö Tampereen Keskustorilta kello 10.00. Paluu on kello 21.00.

Lähtöajat julkaistaan tiistaina klo 16

GoGolf suosittelee