Kim Koivu lähtötelineissä St.Andrewsin ET-kilpailuun

Kim Koivu on tuoreimmalla Race to Dubai -listalla 149:s

Kim Koivu (3.) ja Kalle Samooja (4.) ovat perättäisillä varamiespaikoilla torstaina käynnistyvään Alfred Dunhill Linksi Championshipiin.

Kim Koivu vietti maanantain Kytäjällä harjoittelemassa. Edellisen viikonlopun BMW PGA Championshipiin Koivun kategoria ei riittänyt, hän jäi kuudenneksi varamieheksi, Kalle Samooja oli rajan takana kymmenentenä.

Torstaina käynnistyvään Skotlannin kisaan toivo elää vielä. Maanantaiaamuna Koivu oli vielä kymmenes varamies, päivän mittaan pelaajalistalta eli odotettua vahvemmin . Kello 16.33 Suomen aikaa Koivu oli varamiehistä kolmas, Kalle Samooja neljäs.

”Tämä tuli vähän puskista, en osaa sanoa varmasti, olenko lähdössä St.Andrewsiin. Järjestäjillä on kaiketi vielä kaksi villiä korttia jakamatta. Olen yhteydessäni manageriini, jonka jälkeen tiedän enemmän. Omalta kohdaltani teen päätöksen tänään siitä, lähdenkö vai enkö lähde matkaan”, Koivu kertoi matkalla Kytäjältä kotiin.

Kisassa on mukana peräti 180 pelaaja, joka perustuu siihen, että kilpailua pelataan kolmen ensimmäisen kierroksen aikana St.Andrewsin Old Coursen lisäksi Carnoustiessa sekä Kingsbarnsissa. Edellisvuoden kilpailuun Koivu pääsi osallistumaan saavutettuaan loppukesästä kolmannen CT:n ykköstilansa. Tuolloin hän karsiutui ennen viimeistä kierrosta yhden lyönnin marginaalilla tuloksin 74-74-67,-1.

European Tourilla pelattaan Skotlannin kisa huomioiden viisi tavallista kisaa ennen HSBC Championshipia sekä kolmea finaalikisaa,  joihin Koivulla ei ole nykyisillä näytöillään ole pelipaikkaa.

”Olen sataprosenttisessa pelikunnossa, kuukausi sitten prosentti oli luokkaa 90. Luonnollisesti haluaisin mukaan Skotlantiin. Olen ilmoittautunut neljään seuraavaan kisaan (Espanja, Italia, Ranska, Portugal”, Koivu kertoi suunnitelmistaan.

Hän on tuoreimmalla Race to Dubai -listalla sijaluvulla 149:s. Nousu 110:n joukkkon viiden seuraavan ET-kisan aikana vaatisii kisan suuruudesta riippuen 1-2 vahvaa sijoitusta kärkiviisikkoon tai lukuisia muita hyviä sijoituksia.

Kalle Samooja on listan 77:s ja 99 prosenttisen varmasti vahvan ET-kortin haltija myös kaudelle 2020. Jokainen sijan parannus listalla on arvaamattoman arvokas myös Samoojalle, jolla on hyvä mahdollisuus päästä kohtuullisillakin loppukauden esityksillä mukaan ensimmäiseen, jopa toiseen Race to Dubain finaalikisaan. Kaudella 2018 Turkin finaalikisaan pääsi sijaluvulta 95:s.

Alfred Dunhill Links Championshipin ilmoittautumislistan löydät täältä.